Autobuzele Menarini din flota RATBV nu vor fi pensionate prea repede. „Electrice” sunt prea puține

Chiar dacă Primăria  Brașov anunța zilele trecute că are în plan să renunțe la autobuzele Menarini, acest lucru nu se va întâmpla prea  repede. Ba mai mult, operatorul local de transport are în plan să păstreze în „parcul rece” și autobuze mai vechi, cum sunt unele modele de Mercedes (mai puțin cele hibrid), MAN sau BMC. 

Motivul pentru care RATBV nu va renunța repede la flota Diesel este că în următorii ani nu va avea la dispoziție suficiente autobuze electrice. 

„În acest moment avem 123 de mijloace de transport electrice (autobuze și troleibuze, n.r.), iar în fiecare zi, la orele de vârf sunt scoase pe traseu 190 a autobuze. Na nivel național sunt semnate deja contracte pentru autobuze electrice ce acoperă inclusiv anul 2024, astfel că cele care urmează a fi contractate pentru Brașov nu vor ajunge prea repede. În aceste condiții, va trebui sa menținem autobuzele Menarini în trafic în următorii ani”, a explicat directorul RATBV, Marian Geman. 

Totodată, treptat, acesta a precizat că vehiculele Menarini vor fi introduse pe noi linii metropolitane. Astfel de autotobuze sunt folosite acum pentru liniile ce deservesc localitățile Codlea, Ghimbav, Vama Buzăului, Prejmer, Feldioara. 

De asemenea, el a menționat că autobuzele mai vechi urmează a fi recondiționate și păstrate în „parcul rece”, pentru a fi scoase pe traseu în cazul în care apar probleme cu autobuzele electrice, cum s-a întâmplat și la Brașov, dar și în alte orașe europene. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.