FOTO. Cabana Caraiman ar putea „reînvia”. Violonistul Alexandru Tomescu a cumpărat-o anul trecut și vrea să o readucă la viață

Una dintre puținele cabane care au mai rămas în picioare în zona înaltă a munților Bucegi va fi reintrodusă în circuitul turistic. Cabana Caraiman a fost cumpărată anul trecut de violonistul Alexandru Tomescu, pentru mai puțin de 200.000 de euro, iar el are în plan să o readucă la viață. De altfel, când are timp, de multe ori în week-end-uri, merge la Caraiman și, pentru câteva zile, este cabanier, servind clienții, fără a ține cont de faptul că este o vedetă. Cu cei care trec pragul cabanei este politicos, vorbăreț și oferă, din partea casei, biscuiți la cafea sau alune la bere. 

De asemenea, el se pregătește să renoveze cabana. A început să aducă materiale pentru renovare,  are în plan să refacă structurile de lemn afectate de vreme, dar și să modernizeze spațiile de cazare, în plan fiind amenajarea unor toalete în interiorul cabanei, având în vedere că acum acestea sunt afară. 

În timpul unei discuții la o cafea, la cabană, el ne-a spus că nu are de gând să transforme cabana într-o „fabrică de bani”, cu prețuri exorbitante, ci să îi redea gloria de altă dată. 

Cabana a fost construită în anul 1937, la o altitudine de 2025 de metri, în zona platoului Bucegilor. De pe terasa acesteia pot fi admirați versanții Caraimanului și Jepii Mici, stațiunea Bușteni, Munții Baiului, Munții Ciucaș și în zilele senine Munții Siriu.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.