Municipalitatea brașoveană caută un demolator pentru fostul depou de tramvaie. Pentru aceste lucrări, consilierii locali nu au fost de acord cu 5,08 milioane lei, dar au aprobat 5,19 milioane lei

Având în vedere că în locul fostului depozit de tramvaie din cartierul Tractorul se va construi o creșă (cu bani europeni, prin Programul Național de Redresare și Reziliență), dar și o grădiniță, Primăria Brașov caută acum o firmă care să se ocupe de demolarea construcțiilor existente. Terenul afectat de aceste lucrări are o suprafață totală de 21.039,00 mp, din care 15.353 mp este alocată creșei, 4.766 mp  grădiniței și  920 mp amenajării drumurilor de acces. Valoarea contractului pentru demolarea construcțiilor și dezafectarea amenajărilor de la fostul depou este estimată la 4.703.593 lei, cu tot cu TVA, însă o parte din sumă va fi recuperată de demolator din valorificarea deșeurilor reciclabile, în special fier. 

Cum au fost „convinși” consilierii să voteze mai mult 

Demolarea fostului depou de tramvaie a făcut obiectul unor discuții aprinse în Consiliul Local Brașov, când au fost supusă aprobării valoarea lucrărilor de demolare. În primă fază, în luna mai a acestui an, consilierii locali brașoveni din PSD și PNL au respins hotărârea prin care era stabilită valoarea de 5.087.280 lei cu tot cu TVA,  motivând că suma este mult prea mare.

Ulterior, Executivul Primăria a „rupt” proiectul în două. Astfel, în luna iunie, a supus aprobării indicatorii-tehnico economici aferenți demolării construcțiilor alocați creșei, respectiv 4.430.281 lei (inclusiv TVA), apoi în luna iulie a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de plen ordinare și proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru demolarea construcțiilor de pe terenul alocat grădiniței – 764.428 lei cu tot cu TVA. Ambele proiecte au fost aprobate de aleși, astfel că ei au spus „Da” sumei totale de 5.194.709 lei, cu tot cu TVA, în condițiile în care în luna mai susțineau că 5.087.280 lei este o valoare mult prea mare pentru demolarea depoului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.