La Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav nu se va putea angaja oricine. Concursurile vor fi lansate în scurt timp

Consiliul Județean Brașov a anunțat modul în care Regia Autonome „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav” își va recruta și selecta angajații pentru aeroport. Întreaga procedură va fi derulată de regie, iar numeroasele CV-uri primite până acum nu vor fi luate în calcul, cei care le-au depus fiind invitați să se înscrie la concursurile ce vor începe, cel mai probabil, în luna noiembrie. În total, regia va avea 67 de angajați, noua organigramă va fi aprobată de plenul Consiliului Județean în noiembrie sau decembrie, iar angajările se vor face în trei etape. 

Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” RA se va ocupa de toate demersurile privind desfăşurarea procedurilor de angajare, de la elaborarea fişelor de post, anunţarea condiţiilor minime necesare pe care trebuie să le îndeplinească persoanele interesate şi publicarea bibliografiei, la desfăşurarea probelor de concurs, incluzând aici etapele de depunere a dosarelor, proba scrisă şi interviul.

Primele posturi cere vor fi scoase la concurs vor fi 1 post la Compartimentul tehnic-operaţional/mentenanţă, 1 post la Compartimentul financiar-contabilitate, 2 posturi la Compartiment siguranţă şi monitorizare a conformităţii, 1 post la Compartimentul securitate aeroportuară/administrativ şi 1 post compartiment asistenţă managerială (consilier juridic/guvernanţă corporativă/HR). Potrivit estimărilor conducerii Regiei „AIBG” RA, concursul pentru ocuparea celor şase posturi anunţate mai sus ar putea avea loc în perioada noiembrie-decembrie 2022.

În etapa a doua, care va fi organizată la începutul anului viitor, se vor completa poziţiile specifice de conducere, de nivel mediu, din cadrul Regiei „AIBG” RA. Vor fi ocupate posturile de conducere prevăzute la Direcţia Economică şi Comercială, Direcţia Tehnică şi Operaţională, Serviciul de Securitate Aeroportuară, Probleme Speciale şi Documente Clasificate şi Biroul Sistem de Management al Calităţii, Siguranţă şi Monitorizare a Conformităţii.

În cea de-a treia etapă vor fi ocupate prin concurs restul posturilor de execuţie care vor fi cuprinse în organigrama Regiei „AIBG” RA. Vor fi căutate persoane calificate în domenii care necesită experienţă generară, cum sunt cele din sfera financiar-contabilă, gestiune, marketing, asistenţă medicală, audit, achiziţii publice, resurse umane, juridic sau administrativ, dar şi specialişti pentru care experienţa anterioară în aeroport reprezintă o condiţie obligatorie, aceştia urmând să ocupe posturi din cadrul birourilor de Coordonare Securitate Aeroportuară, respectiv de Siguranţă şi Monitorizare a Conformităţii, precum şi din cadrul Compartimentului de Siguranţă şi Coordonare Operaţională.

Care sunt cerințele regiei 

Persoanele interesate să ocupe posturile din cadrul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav trebuie să ştie că organizarea concursurilor include şi o etapă de verificare aprofundată a fiecărui candidat în parte, privind antecedentele de orice fel, pe care o vor realiza instituţiile statului cu atribuţii în domeniu. Această verificare este absolut obligatorie, având în vedere că fiecare angajat va putea intra în incinta Aeroportului pe baza unui permis de acces strict.

Vor fi angajați cei mai buni specialişti, persoane bine pregătite atât în domeniile generale, cât și în cele specifice activității aeroportuare. 

Procedurile de angajare vor fi publice, urmând să fie anunțate prin canalele media uzuale. Toate posturile care vor fi scoase la concurs vor fi publicate pe site-ul Consiliului Judeţean Braşov, la secţiunea Carieră https://site.judbrasov.ro/cariera.php pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Braşov https://www.facebook.com/ConsiliulJudeteanBrasov şi pe cea a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav https://www.facebook.com/BrasovAirport. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.