Brașovenii așteptați în Piața Sfatului, pentru a obține „vize” pentru 21 de țări. Ce program au pregătit organizatorii Festivalului Ziua Multiculturalității Brașov

Brașovenii care vor să „vadă” alte lumi, dar nu  pot ajunge acolo, vor avea ocazia de a le cunoaște în Piața Sfatului din Brașov, unde, duminică, 9 octombrie, de la ora 11.00, începe o nouă ediție a Festivalului Ziua Multiculturalității.  

Vizitatorii la eveniment vor primi gratuit cate un „pașaport”, iar de la fiecare stand de țară vor putea obține  „vize” direct de la cetățenii străini. Organizatorii vor oferi astfel oportunitatea ca cetățenii români și străini să intre în contact unii cu ceilalți și să schimbe informații din țările lor.

Într-o singură zi, brașovenii vor putea „obține viza” de călătorie pentru vizitarea unor țări precum: India, Filipine, Ucraina, Columbia, Moldova, Republica Dominicana, Turcia, Peru, Zambia, Zimbabwe, SriLanka, China, Indonezia, Iran, Egipt, Coreea de Sud, Vietnam, Venezuela, Ecuador, Cuba și Japonia. De asemenea, vizitatorii vor putea obține și „vize umanitare” de la Agenția ONU pentru Refugiați, Reprezentanta în România (UNHCR) și de la Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR).

Festivalul reunește în acest an cetățeni străini stabiliți în Brașov din 21 de țări din întreaga lume, țări din afara Uniunii Europene. Aceștia, împreună cu o serie de reprezentați ai ambasadelor lor în România, vor oferi muzică, dansuri și cântece tradiționale, prezentări de țară și de costume, tradiții și expoziții culturale, pictură tradițională cu henna, ateliere pentru copii.

Expozițiile culturale pot fi vizitate duminica, 9 octombrie intre orele 11.00 – 19.00, iar spectacolul va începe la ora 13.00 si se va derula pana la aproximativ ora 19.00.

Festivalul Ziua Multiculturalității în Brașov, ediția a IX-a este sprijinit, ca în fiecare an, fie prin participarea reprezentanților ambasadelor, fie prin organizarea expozițiilor culturale cu ajutorul acestora. Anul acesta, festivalul a fost susținut de: Ambasada Ucrainei în România, Ambasada Japoniei în România, Ambasada Republicii Islamice Iran în România, Ambasada Republicii Arabe Egipt în România, Ambasada Republicii Moldova în Romania, Ambasada Indiei in România, Ambasada Republicii Indonezia în România, Ambasada Republicii Democrate Socialiste SriLanka în România, Ambasada Republicii Peru în Romania, Ambasada Republicii Columbia în România, Ambasada Republicii Coreea în România.

Festivalul Ziua Multiculturalității în Brașov este un eveniment anual al Centrului de Integrare pentru Migranți din Brașov organizat cu scopul de a educa și de a promova diversitatea culturală. Activitățile festivalului promovează și încurajează dialogul intercultural, comunicarea și cooperarea dintre culturi, încurajează toleranța, respectul pentru diversitate și combaterea stereotipurilor și prejudecăților.

Anul acesta evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile EEA 2014-2021, co-finanțat de Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Local Brașov prin programul de Proiecte Culturale si Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, proiectul Empathy.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.