Ministrul Apărării Naționale și-a dat demisia cu o zi înainte de Ziua Armatei. Dîncu invocă „imposibilitatea colaborării” cu preşedintele Klaus Iohannis

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a anunţat, luni, că a demisionat din funcţie. În cursul acestei dimineţi, am înaintat prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcţia de ministru al apărării naţionale”, a scris Dîncu, pe pagina sa de Facebook.

El a ataşat şi textul demisiei transmise prim-ministrului Nicolae Ciucă, în care invocă „imposibilitatea colaborării” cu preşedintele Klaus Iohannis. 

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilităţii colaborării cu preşedintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcţie pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie şi programele care necesită fluiditate pe întreg lanţul de comandă şi pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcţionarea optimă a Ministerului Apărării Naţionale şi a Armatei Române. Domnule prim-ministru, vă mulţumesc pentru colaborarea onestă şi deschiderea de care aţi dat dovadă pe tot parcursul activităţii guvernamentale comune şi vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele şi programele Ministerului şi Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României”, se arată în textul demisiei.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a luat act de demisia lui Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării, a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la câteva ore de la anunțul făcut de Dîncu. 

Premierul a adăugat că Executivul va reveni cu detalii privind asigurarea interimatului la conducerea MApN.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.