Podul de pe „Drumul NATO” de la Voila, demolat luna viitoare. Proiectul a intrat și în atenția Avocatului Poporului

Nemulțumirile locuitorilor din satul Cincșor de lângă Voila au intrat și în atenția Avocatului Poporului. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că la noul pod dintre Voila și Cincșor, care trece peste râul, bate pasul pe loc. De asemenea, ei sunt nemulțumiți și de faptul că pe pe drumul comunal Cincșor – Dridif, singurul pe care mai pot ajunge în Voila, trec vehicule de mare tonaj, inclusiv platforme care transportă tehnică militară la baza militară de la Cincu, riscul fiind să cedeze un pod.  

Pentru a-și manifesta nemulțumirea, oamenii au ieșit în stradă si, de mai multe ori, au blocat podul de pe drumul Cincșor – Dridif, oprind din drum chiar și convoaie militare. Recent, cazul a intrat și în atenția Biroului Teritorial Brașov al Avocatului Poporului, care a solicitat explicații Consiliului Județean Brașov (care se ocupă de reconstruirea podului de la Voila). 

Noul pod, gata în luna iulie a anului viitor 

„În ceea ce privește contractul de execuție pentru realizarea noului pod peste râul Olt pe DJ 105 la km 0-660 în localitatea Voila, s-a deblocat situația creată de avizele Hidroelectrica, astfel încât în luna octombrie 2022 se prevede obținerea noilor avize pentru demolare prin implozie a vechiului pod și totodată avizul pentru relocarea conductei de apă care alimentează Cincu prin subtraversarea Oltului. Dacă se vor obține cele două avize menționate, demolarea se va face în noiembrie 2022, va urma consolidarea fundațiilor până în primăvara anului 2023, iar lucrarea va fi finalizată până în iulie 2023″, se arată în răspunsul transmis Avocatului Poporului de Consiliul Județean Brașov

Oficial, pe drumul Cincșor – Dridif nu pot circula vehicule grele 

Pe de altă parte, reprezentanții Biroului Teritorial Brașov al Avocatului Poporului au precizat că în urma demersurilor întreprinse, „Consiliul Județean Brașov ne-a comunicat faptul că asfaltarea rutei ocolitoare aflate în administrarea UAT Voila s-a realizat cu fonduri alocate din bugetul UAT Județul Brașov, astfel încât din luna septembrie 2022, cetățenii din zonele limitrofe și alți participanți la trafic au acces de la DN1 la DJ105 inclusiv la satele aparținătoare comunelor Voila și Cincu. 

„Consiliul Județean Brașov ne-a mai comunicat faptul că infrastructura acestui drum comunal nu este adecvată traficului greu, astfel că, cu acordul Inspectoratului de Poliție Brașov au fost instituite restricții de circulație la 12 tone pe acest tronson, traficul greu fiind deviat pe rute ocolitoare, respectiv prin Agnita”. 

1 Trackback / Pingback

  1. „Drumul NATO” de la Voila, în atenția Avocatului Poporului – Bună Ziua Făgăraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.