Cu excavatorul pe Valea Sâmbetei. Un preot îşi face mănăstire în creierii munţilor, spun cei de la Agent Green. În acte apare altceva

De ceva vreme, în Valea Sâmbetei e șantier. Se construiește ceva lângă vechea cabană. Va fi o mănăstire, spun cei de la Agent Green. În autorizația de construire e o cabană turistică. Cert este că lângă Cabana Sâmbăta a apărut în excavator, iar pentru a fi adus a fost amenajat un drum de acces.  

„Un preot îşi face mănăstire şi reşedinţă în creierii munţilor. Distruge în calea sa un întreg ecosistem care include râul şi pădurea străpunse de un nou drum de acces. Autorităţile sunt impotente în faţa preotului şi tolerează lucrările în această arie naturală protejată. Dacă preotul poate, atunci de ce nu ar putea oricine să îşi construiască ceva în mijlocul naturii? Va urma asfaltul, mizeria, bâlciul. Nu aveam oare suficiente mănăstiri în România? Nu avem oare suficiente căi mai curate şi mai directe de a ajunge mai aproape de Dumnezeu? Dar autorităţi mai avem oare în România? Autorități care să vegheze la dezvoltarea sustenabilă a țării, nu la distrugerea ei sistematică”, este mesajul apărut pe site-ul Agent Green. 

Proiectul a obținut toate avizele, susține arhitectul șef al Județului Brașov 

Agent Green spun că pentru construcție a fost obținut acordul Gărzii Forestiere, dar a altor autorități.  De altfel, reprezentanții ONG-ului solicitat și un punct de vedere de la arhitectul șef al Județului Brașov, Adrian Ibănescu. 

„În urmă cu aproape doi ani s-a eliberat un certificat de turism pentru construire cabană turistică. Anul acesta, în luna martie, s-a eliberat autorizația pentru construire cabană turistică, în regim de înălțime subsol, parter și mansardă. Terenul este al unui cetățean român. Proiectul a obținut toate avizele, de la Ministerul Mediului, de la toate instituțiile prevăzute prin certificatul de urbanism. Ministerul Turismului a eliberat autorizația pentru construirea unei cabane turistice.
În planul de situație nu figurează loc de parcare. Poate că nu se ajunge cu mașina. În proiect scrie că la cabană se ajunge pe traseul turistic existent. Așa cum se ajunge la vechea cabană așa se va ajunge la noua cabană”, a declarat Ibănescu.

Reprezentanții Agent Green spun că localnicii au spus că ar urma să se construiască și un „telescaun” până la chilia lui Arsenie Boca, iar despre această lucrare l-au întrebat și pe arhitectul șef al Județului Brașov.

„Nu am auzit. Nu a fost depusă nicio solicitare în acest sens. Dar, poate n-ar fi rău. Cine știe… ”, a răspuns Ibănescu. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.