14 înotători de la clubul Hyperion reprezintă Brașovul la „Cupa BVSC” de la Budapesta

Brașovul va avea reprezentare la una dintre cele mai importante competiții internaționale de natație, și anume “Cupa BVSC de toamnă”. Aceasta se desfășoară la Budapesta, în weekend și adună la start aproape 600 de înotători din Ungaria, Anglia, Ucraina și Vietman.

Clubul Hyperion începe astfel, noul sezon competițional cu concursul din Ungaria, unde va participa în competiție cu 14 sportivi cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani.

Antrenorul Szasz Szilard, cel care însoțește sportivii la Budapesta, este de părere că participarea la astfel de competiții internaționale ajută enorm la progresul unui înotător, oricât de tânăr ar fi, și îl conectează pe acesta la un regim de performanță, mult mai repede decât s-ar întâmpla doar prin antrenamente:

“Am fost înotător și știu pe propria piele cât de importante sunt participările la concursuri. Știu ce impact are asupra unui mic sportiv să vadă concursuri în afara țării și de asemenea, văd cât de mult mă ajută pe mine, ca antrenor. Este o experiență benefică pentru toată lumea, pentru că ne scoate din monotonia antrenamentelor, iar sportivii au alt tonus la pregătire. În egală măsură, participarea cu sportivii care vor să facă performanță, la competiții puternice, îmi arată extrem de clar care este nivelul la care suntem și mă ajută enorm să văd dacă am aplicat corect pentru fiecare sportiv, planul de pregătire pănă acum, dar și să îl readaptez individual, după caz, pe viitor”, a spus antrenorul brașovean, care vede acest concurs ca pe un ultimul test înaintea Campionatelor Naționale din luna decembrie.

Szasz Szilard este antrenor la CS Hyperion, unul dintre cele mai importante cluburi de natație din Brașov, ca număr de cursanți, și își dorește foarte tare ca sportivi care au început natația la clubul său, să ajungă să facă performanță în natație pentru Brașov și de ce nu, să reprezinte România în marile competiții internaționale:

“Faptul că acum avem performanțele lui David Popovici ne ajută pe toți cei care suntem antrenori de natație, pentru că acest lucru a atras, din nou, mulți copii către înot și la Brașov. Însă, este extrem de important ca la nivel local, să găsim cele mai bune soluții pentru a asigura continuitate până la nivel de seniori, pentru că doar așa ne vom putea bucura de sportivi crescuți de noi, la Brașov, în marile competiții internaționale. Eu am încredere că putem face acest lucru și că sutele de copii care sunt acum la bazin, practicând înotul la toate cluburile de natație din oraș, pot avea o șansă reală să fie susținuți către performanță”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.