ANAF a publicat „lista albă” a contribuabililor-model din România

ANAF a publicat „lista albă” a contribuabililor fără datorii la stat, iar datele arată că figurează 571.300 de persoane juridice. Sunt afișate doar denumiea și Codul de identificare fiscală.

Practic, aceasta este opusul listei datornicilor la buget. ANAF a fost nevoită să facă această listă pentru că a fost introdusă prin OUG 31/2022. Cine vrea să vadă lista, o poate face aici. Completați doar acel cod si apasati butonul de afișare.

Totodată, există opțiunea interogării punctuale a informațiilor despre fiecare contribuabil după denumirea acestuia.

Conform procedurii de publicare condițiile ce trebuie îndeplinite cumulativ de către contribuabili la întocmirea listei sunt:

  • sunt depuse pe perioada de prescripție a dreptului de a stabili obligații fiscale, toate declarațiile fiscale potrivit vectorului fiscal până la întocmirea listei. Această condiție se consideră îndeplinită și în cazul în care, pentru perioadele în care nu s-au depus declarații fiscale, obligațiile fiscale au fost stabilite prin decizie, de către organul fiscal;
  • au achitat la scadență/termenul de plată prevăzut de lege obligațiile principale și accesoriile în trimestrul pentru care se realizează publicarea listei;
  • nu înregistrează obligații bugetare restante la data întocmirii listei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.