Consiliul Județean Brașov caută noi destinații pentru zborurile de pe aeroportul de la Ghimbav

Consiliul Județean Brașov are în plan ca de pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav să fie operate curse aeriene directe pe relația Brașov – Chișinău.   

„Am avut discuții cu o companie aeriană și sunt șanse să avem o cursă aeriană directă pe relația Brașov – Chișinău”, a anunțat Veștea. 

Declarația a fost făcută joi de președintele Consiliului județean Brașov, în timpul conferinței „Business Brains”, de la Complexul Ana Hotels din Poiana Braşov. 

Tot în cadrul acestui eveniment, el a precizat că în 15 iunie 2023 aeroportul ar urma să fie funcțional. 

Reamintim că în ultimii ani, Consiliul Județean Brașov a avut discuții cu mai mulți operatori interesați de aeroportul de la Ghimbav, iar pe lista destinațiilor au apărut, printre altele, state precum Italia, Spania, Marea Britanie sau Turcia, însă, până acum, Republica Moldova nu a fost amintită.

Vopsea cu bile pe pista de decolare-aterizare

În această perioadă se lucrează la montarea elementelor de radionavigaţie de pe aeroport, urmând ca acestea să fie verificate și reglate luna viitoare, în timpul zborurilor de calibrare.

De asemenea, se lucrează la marcajele de pe pista de decolare-aterizare și celelalte suprafețe de mișcare. Pentru marcaje este folosită o vopsea specială, care conține și niște bile reflectorizante. Marcajele sunt realizate de firma GIROD Semnalizare Rutieră, în baza unui contract în valoare de 474.000 lei (plus TVA). 

8 Comentarii

  1. Destinația, Marea Britanie ar fi profitabilă de asemenea…mulți ar avea zbor direct către Brașov…și nu ar trebui să zburăm către București , Bacău , Cluj-Napoca sau Sibiu….dar ca de obicei , prima dată se urmărește interesele politice și apoi al populației….oricum felicitări pentru aeroport chiar dacă va fi una pentru avioane de mici dimensiuni și marfă…oricum e un succes 🍾🥂🥰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.