Elevii brașoveni se vor juca, virtual, cu focul. ISU Brașov va merge din clasă în clasă pentru a-i învăța cum să stingă un incendiu

Reprezentanții ISU Brașov încep o campanie în școlile brașovene prin care îi vor învăța pe tineri cum să stingă un incendiu.

Pentru ca elevii să învețe cât mai bine tehnicile, pompierii vor folosi un kit special ce include un „foc” electronic și două stingătoare. Astfel, după ce le vor explica elevilor ce trebuie să facă în cazul izbucnirii unui incendiu, pompierii îi vor invita să exerseze eliminarea a trei tipuri de incendii.

„Din informațiile pe care le avem, acest kit că este primul din România”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov. 

Proiectul este implementat de Inspectoratul pentru  Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov, Inspectoratul Școlar al Județului Brașov și Agenția Metropolitană Brașov. Kitul, care a costat aproximativ 14.000 de euro, a fost achiziționat de Agenția Metropolitană Brașov  și predat pe bază de proces-verbal Inspectoratului pentru Situații de Urgență. 

„Avem în  plan ca anul viitor să cumpărăm și alte simulatoare, astfel încât să avem un kit complet, care ajunge la o valoare de aproximativ 25.000 de euro. Printre altele vom achiziționa un simulator prin care să se poată exersa oprirea utilităților, dar și sesizarea incendiului prin numărul unic de urgență 112”, a declarat directorul AMB Brașov, Dragoș David. 

Pe de altă parte, șeful ISU Brașov, col. Lucian Marciu, a declarat că ideea acestui proiect a venit după ce Caravana ISU ce a ajuns pe aleea de sub Tâmpa din Brașov s-a bucurat de un mare succes.

„Noi ne-am propus să ajungem în toate școlile din Zona Metropolitană, pentru a-i învăța pe elevi cum să acționeze în cazul unui incendiu. Este important ca ei să știe ce au de făcut în primele trei minute când se poate interveni eficient în stingerea unui incendiu”, a explicat reprezentantul ISU Brașov. 

La rândul său, reprezentantul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov, Ovidiu Tripșa, a precizat că acest proiect reprezintă o completare în ceea ce privește pregătirea elevilor pentru astfel de situații: 

„De multe ori, în școli se fac exerciții de evacuare. Acum, elevii vor învăța și cum se poate stinge un incendiu”. 

Inspectorii ISU Brașov vor merge în școli în baza unor programări ce se vor face împreună cu IȘJ Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.