Fostul viceprimar Costel Mihai, mesaj către primarul Coliban, pentru sala de gimnastică de la Școala nr. 2: „Să respecte proiectul inițial și să nu facă rabat de la dotări”

Proiectul sălii de gimnastică de la Școala gimnazială nr. 2 a ajuns într-o fază finală, respectiv până faza racordurilor, iar până la finalul acestui an, poate fi dat în funcțiune, dacă și aceste ultime intervenții vor fi făcute cu celeritate, a anunțat într-un comunicat de presă fostul viceprimar Costel Mihai, initiator al investiției. 

„Pentru mine, acesta a fost un proiect de suflet, pe care l-am susținut și mi l-am asumat încă de la începutul mandatului meu de viceprimar şi l-am urmărit şi după aceea. A fost o investiție mare, atât ca buget, cât și ca dimensiuni şi cerinţe, așa că a pornit mai greu. Însă mă bucur că la finalul mandatului am lăsat următoarei administrații un proiect matur – cu o licitație și un ordin de începere a lucrărilor și gata de a fi puse în aplicare”, a declarat Costel Mihai, vicepreședinte al PSD Brașov. 

O data cu finalizarea acestui proiect, Brașovul are la dispoziție infrastructura necesară pentru a iniția înființarea unui Centru olimpic national de gimnastică, cu atât mai mult cu cât recent, la Clubul Sportiv Municipal Corona a luat ființă și secția de profil. În acest context, fostul viceprimar Costel Mihai solicită public Primăriei să respecte proiectul initial cu privire la dotarea cu echipamente și aparate de înaltă calitate pentru noua sală de gimnastică, astfel încât aceasta să poată fi folosită atât pentru inițiere şi antenamentul juniorilor, cât și pentru antrenamentul de mare performanță.

„Solicit administrației locale să respecte proiectul initial și să nu facă rabat de la dotarea cu echipamente și aparate. Deocamdată, multe din cele care erau acolo sunt vechi, de dinainte de 1990. Asumându-ne crearea unei secții de gimnastică la clubul municipal, trebuie să respectăm și cerințele pentru dotările necesare inițierii juniorilor dar și înaltei performanțe. În plus, reamintesc faptul că există în continuare premisa formării, la Brașov, a unui centru olimpic de gimnastică, ceea ce ne va asigura că juniorii formați aici nu vor mai fi nevoiți să plece în alte orașe pentru a continua înalta performanță, după vârsta de 18 ani”, a mai declarant Costel Mihai. 

Proiectul sălii de gimnastică de la Școala gimnazială nr. 2 a fost inițiat în anul 2018, în timpul mandatului de viceprimar al lui Costel Mihai și a fost prezentat ulterior inclusiv la nivelul Ministerului Tineretului și Sportului și al Federației Române de Gimnastică. Acest proiect va sta la baza conturării unui pol de gimnastică masculină la Brașov, a precizat fostul viceprimar Costel Mihai. 

„În timpul mandatului meu, am prezentat acest proiect cu FRG, când această federație era coordonată de fosta gimnastă Andreea Răducanu. Am rămas în continuare aproape de acest proiect de suflet pentru mine și de curând am purtat o discuție și cu noul președinte al CSM Corona, dl. Alexandru Dedu. Salut decizia de a continua inițiativa de reluarea a tradiției gimnasticii la Brașov, prin crearea secției de la clubul municipal. Voi susține orice demers care va duce la crearea unui pol de gimnastică în oraşul nostru. Gimnastica a fost un sport de tradiție pentru Brașov, aducând, în ultimii 30 ani, prin sportivii de la CSS Braşovia, aproximativ 400 titluri de campioni naționali, dar și titluri internaționale și reprezentări la campionatele mondiale și europene. De altfel, şi prima medalie olimpică obținută de un roman la aceasta disciplină a fost a brașovencei Elena Leuștean, în 1956, la Melbourne. Ar fi păcat să nu reluăm această tradiție, să nu susținem acest sport, care acum are nevoie mai mult ca oricând de o infrastructură bună și de o susținere pe măsură”, a încheiat Costel Mihai. 

Sala de sport de la Școala gimnazială nr. 2 este o clădire cu regim de înălțime de P+2E, cu amprenta la sol de 1.745 mp și suprafață construită de 2.879 mp. Ea a fost construită pentru a oferi sportivilor atât o suprafață de antrenament, cât și o zonă omologată pentru competiții specifice gimnasticii artistice. În acest sens, este dotată și cu o tribuna de 216 locuri, cu spații tehnice, oficii, sala de fitness, vestiare pentru sportivi și antrenori, birouri, cabinet medical și grupuri sanitare.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.