Happy Concert cu Igudesman & Joo, joi la Filarmonica Brașov!

Filarmonica Brașov începe seria de concerte festive cu un spectacol incredibil cu Igudesman & Joo. Duoul, compus din artiștii Aleksey Igudesman și Hyung-ki Joo, va cânta alături de orchestra Filarmonicii Brașov, într-un spectacol-premieră, care combină comedia cu muzica clasică și cultura populară. 

Concertul, intitulat Happy Concert, este creat și conceput de către cei doi muzicieni și conține muzică de Beethoven, Ceaikovski, Mozart, Morricone, Johann Strauss, Pharell Williams, Erran Baron Cohen, și, bineînțeles, Aleksey Igudesman și Hyung-ki Joo.

Aleksey Igudesman și Hyung-ki Joo s-au întâlnit la vârsta de 12 ani, la Școala Yehudi Menuhin din Anglia, și de atunci au rămas prieteni și parteneri de scris muzică. Igudesman (născut la 22 februarie 1973) este un violonist, compozitor, dirijor și actor rus. Joo este un pianist și compozitor britanico-coreean. În 2004, inspirați de Victor Borge și Dudley Moore, au creat spectacolul lor, „A Little Nightmare Music”, o piesă de teatru după cvartetul de coarde al lui Mozart Eine kleine Nachtmusik (în engleză: A Little Night Music). De atunci, au cântat cu orchestre simfonice și au susținut concerte la mari festivaluri din întreaga lume.

Clipurile lor de pe YouTube au adunat până în prezent peste 45 de milioane de vizualizări, iar duo-ul a apărut la televizor în numeroase țări. Simțindu-se la fel de confortabil să cânte atât în săli de concert clasice, cât și pe stadioane, în fața unor mulțimi de 18.000 de persoane, visul lor este de a face muzica clasică accesibilă unui public mai larg și mai tânăr.

În spectacolele lor teatrale unice și hilare, Aleksey Igudesman și Hyung-ki Joo combină umorul, muzica clasică și aluziile la cultura pop. Au cântat cu unele dintre cele mai renumite orchestre din lume, printre care Filarmonica din New York, Orchestra Simfonică din Chicago, Filarmonica din Los Angeles, Filarmonica din Londra, Orchestra Tonhalle din Zurich și Orchestra dell’ Accademia Nazionale di Santa Cecilia, pentru a numi doar câteva dintre ele.

Joi, 24 noiembrie, de la ora 19, vor cânta la Sala Patria a Filarmoncii Brașov, într-un concert unic! 

Biletele sunt disponibile la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.