FOTO. Un turist iritat a pus pe jar două echipe salvamont. Cerea ajutor, dar se certa prin telefon cu salvatorii

Salvatorii montani din Bran și cei ai Serviciului Public Județean (SPJ) Salvamont Brașov au fost puși pe jar în 26 decembrie de un turist nervos, care a cerut ajutor. Astfel, conform informațiilor transmise de reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, la ora 16.27, în urma unui apel primit prin 112 „am fost informați despre existența unui bărbat epuizat fizic care a plecat de la Vf. Omu, s-a rătăcit și are nevoie de ajutor. Conform datelor GPS primite de la operatorul 112 persoana respectivă se afla undeva între Vârful Scara și Hornul Mare Mălăiești. Dispecerul din cadrul SPJ Salvamont Brașov a alertat imediat formația Salvamont Bran, iar nouă salvatori montani s-au pregătit pentru a recupera apelantul”. 

Ulterior, a urmat un lung șir de convorbiri telefonice cu turistul. 

„În momentul în care a fost apelat de coordonatorul Salvamont Bran, victima a devenit recalcitrantă și a refuzat colaborarea cu echipa de intervenție. Salvatorii montani au încercat de mai multe ori să îl contacteze în mod direct și prin dispeceratul 112, dar apelantul nu răspundea la telefon sau răspundea, acuza salvatorii că sunt plătiți din bani publici după care le închidea telefonul. Salvatorii montani au sunat și la stația meteo de la Vf. Omu, iar personalul angajat le-a comunicat că în jurul orei 15.00 a intrat un om pe hol, care a început să țipe, dar care ulterior a părăsit stația meteo și a plecat”. 

Cu toate acestea, salvatorii montani ai Salvamont Bran au plecat spre locul indicat de coordonatele GPS, iar la Brașov s-a mobilizat încă o echipă de sprijin formată din șase salvatori montani din cadrul SPJ Salvamont Brașov pentru sprijinirea colegilor de la Bran în cazul în care situația o cerea.

„În timpul acțiunii de căutare, victima a fost apelată de mai multe ori, dar a avut același comportament ostil și nu a dorit să ofere informații despre locația în care se află susținând în continuare că doar dorește să fie salvat”, au mai spus reprezentanții SPJ Salvamont Brașov. 

În jurul orei 20.30, salvatorii montani din cadrul Salvamont Bran au identificat pe traseul turistic urme de încălțăminte, dar din păcate nu au reușit să identifice nicio persoană.

„În jurul orei 21.38 apelantul a răspuns la telefon și ne-a informat că este bine și nu mai are nevoie de ajutor”, au încheiat salvatorii montani brașoveni. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.