Junii din Șchei, așteptați la ședința de Consiliu Local Brașov să „arunce buzduganul”. Consilierii locali caută „soluția de mijloc”

Socrul lui Marian Godină, Radu Dascălu, aflat un timp pe lista de consilieri personali ai primarului Brașovului, s-a implicat în campania prin care aleșilor locali din PSD și PNL li se cere să voteze hotărârea care reglementează construcțiile în pantă. Astfel, pe rețelele de socializare, le-a cerut junilor vină la ședința de plen a Consiliului Local Brașov din 31 ianuarie, pentru a apăra dealurile din Șchei. 

„Unde sunt Junii Brașovului care, timp de peste un secol, au păstrat mândria de a fi șcheian, dar, mai ales, au păstrat armonia deplină cu natura? Dealurile din Șchei erau doar ale lor, de unde se auzeau surlele și cântecele de joc. Acum au venit „găganii” (veneticii), care au stricat armonia. Mi-aș dori ca mâine (31 ianuarie – n.red), când se va dezbate stoparea dezastrului din Șchei, să-i văd pe juni adunați, în portul tradițional, pentru a-și conserva tradiția, istoria și, mai ales, mândria care i-a menținut în viață atâta vreme. Dragi juni! Vă recomand ca mâine să puneți în scenă două dintre obiceiurile voastre tradiționale:
1. Aruncarea în țol.
2. Aruncarea buzduganului.
Nu cred ca aveți nevoie de detalii…”, a scris Radu Dascălu pe rețelele de socializare. 
 
Proiectul de hotărâre prin care ar urma să fie stabilite construcțiile în pantă a fost respins de mai multe ori, consilierii locali PNL și PSD  care s-au abținut de la vot până acum, motivând că nu sunt convinși de legalitatea actului normativ.
 
De altfel, potrivit unor surse, unii aleși ar urma să depună amendamente, astfel încât proiectul să fie îmbunătățit și adoptat. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.