Victor Pițurcă, reținut de DNA într-un dosar din perioada COVID, în care este implicat și fiul său

Victor Pițurcă este cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care este acuzat că și-ar fi folosit influența astfel încât să obțină pentru firma fiului său, Alexandru Pițurcă, contracte de livrare a unor măști către spitalele Ministerului Apărării.

Procurorii investighează un contract încheiat în 2020 de MApN cu firma Helios Dentserv, care a presupus distribuirea a 100.000 de măști FFP3 către unități sanitare ale MApN, iar ulterior s-a constatat că acestea erau neconforme. Suma invocată de procurori este de 11 milioane de lei (peste două milioane de euro), bani încasați de către firma familiei Pițurcă.

Banii au revenit firmei PAV Green Energy, al cărei unic asociat este Alexandru Victorio Piţurcă (39 de ani), fost fotbalist și fiul lui Victor Pițurcă.

Procurorii fac verificări cu privire la posibile fapte de corupție comise de către generalii MAPN, dar și fapte de evaziune fiscală.

Potrivit unor surse judiciare, în dosar a mai fost reţinut şi directorul general al Romarm, Gabriel Ţuţu. Acesta a fosot suspendat din funcție, iar conducerea interimară a companiei este asigurată de directorul economic. 

Victor Pițurcă a fost dus marți dimineața la sediul DNA, pentru noi audieri. De asemenea, la sediul DNA s-a prezentat și Alexandru Pițurcă. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.