Putrede, dar cu „lipici”. Platformele de lemn de pe Tâmpa rămân preferatele turiștilor, deși au devenit periculoase

Benzile de avertizare de platformele de lemn de pe Tâmpa, montate de Primăria Brașov pentru a-i ține pe turiști  la distanță de aceste amenajări nu au rezistat prea mult. Acestea au fost legate la începutul lunii noiembrie a anului trecut, dar în timp au fost rupte. Mai sunt câteva care atârnă de structurile de lemn, dar nu le citește nimeni, iar turiștii se urcă fără niciun fel de teamă pe structurile de lemn. Probabil că următoarea etapă va fi montarea unor panouri de avertizare asemănătoare celor de pe Drumul Serpentinelor.  

Șansele ca problema să fie rezolvată într-un timp scurt sunt mici, pentru că e nevoie de avize, iar procedurile birocratice sunt de durată. Până atunci, în orice moment există riscul producerii unor accidente. 

Platformele de lemn de pe Tâmpa sunt degradate, principala problemă fiind că lemnul a putrezit. Structurile au fost montate în urmă cu mulți ani de o echipă de voluntari, din care au făcut parte și studenți străini, iar de atunci nu au fost făcute lucrări de întreținere. Singurul lucru care s-a făcut a fost să se taie 12 lați în anul 2020, care, la fel, deveniseră periculoși. 

Până la lucrări mai e cale lungă… 

În luna noiembrie, Primăria Brașov anunța că are în plan să refacă aceste platforme, însă, pentru a începe lucrările, este nevoie de niște avize. Aceste platforme sunt amplasate într-o arie protejată, iar pentru orice intervenție este nevoie de numeroase documente. De altfel, potrivit unor surse, Agenția Națională pentru Arii Protejate, care are în administrare Tâmpa, evită să se pronunțe în această speță din cauza situației neclare a acestor amenajări de lemn. 

Avertisment pentru turiștii care merg pe Tâmpa. Pentru moment, atât s-a putut

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.