Bibliotecile din județul Brașov intră în modernizare. La Biblioteca Județeană sunt prevăzute cele mai ample lucrări

Consiliul Județean Brașov va depune o cerere de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență investiții la toate cele 30 de biblioteci din județul nostru.  Valoarea totală a proiectului este de 19.923.533,47 lei, din care finanţare nerambursabilă este de 12.715.188,23 lei. Conform explicațiilor vicepreședintelui Consiliului Județean Brașov Szenner Zoltan, prin acest proeict, pentru toate bibliotecile sunt prevăzute dotări cu echipamente informatice. De asemenea, la patru biblioteci sunt prevăzute și lucrări. 
Astfel, în ceea ce privește lucrările, pentru Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov sunt prevăzute investiții estimate la 2 milioane de euro, asistența nerambursabilă fiind de 85% din valoarea eligibilă a proiectului. 
La bibliotecile din Victoria, Vama Buzăului şi Drăguş se vor spațiile interioare şi se vor achiziţiona echipamente informatice. Fiecare dintre cele trei biblioteci va beneficia de o alocare de 140.000 de euro, iar cofinanțarea din partea beneficiarului va fi de 15%. 
Bibliotecile din Ghimbav, Codlea, Râşnov, Rupea, Făgăraş şi Săcele vor beneficia de echipamente informatice (videoproiectoare, calculatoare, laptopuri etc) și sisteme pentru gestionarea  digitală a fondului de carte. Pentru fiecare bibliotecă este prevăzută suma de 10.000 de euro. 
 La celelalte biblioteci din județ sunt prevăzute achiziții de echipamente informatice în valoare de 5.000 de euro. 
 
„Prin acest proiect vrem să modernizăm toate bibliotecile din județul Brașov și să le transformăm în adevărate centre comunitare”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Szenner Zoltan. 
    

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.