Brașovenii pot deveni „părinți adoptivi” pentru animalele de la Zoo Brașov. Ce vor primi în schimb?

Consilierii locali brașoveni sunt așteptați să voteze în ședința de plen din 23 martie un proiect de hotărâre privind programul „Adoptă în Zoo, conservă în natură” al Grădinii Zoologice Brașov. Prin acest program, cetățenii sau formele din Brașov pot adopta un animal de la Zoo, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 10 și 2.500 de euro pe an.

În funcție de suma plătită, „părinții adoptivi” vor beneficia de o serie de facilități, de la publicarea numelui pe un panou de la intrarea în Zoo Brașov sau vouchere la intrarea la Zoo, la posibilitatea de a da nume „copilului” sau monitorizarea acestuia prin intermediul unei camere video (această oportunitate va fi posibilă după ce se montează camerele de monitorizare). 

 De asemenea, va fi și o zi a „părintelui adoptiv”, când acesta va putea veni la Zoo, pentru a vedea cum este îngrijit animalul sau, dacă dorește, pentru a da o mână de ajutor. 

Banii încasați prin această campanie vor fi folosiți pentru animalele de la Zoo Brașov (achiziția de hrană, fie pentru diferite amenajări), dar și pentru susținerea unor proiecte de conservare a speciilor în natură. 

Directorul Grădinii Zoologice Brașov, Alin Pînzaru, a anunțat că programul va fi lansat în cel mai scurt timp, după aprobarea hotărârii de Consiliu Local. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.