Consiliul Județean Brașov ar putea primi spitalul CFR. A mai încercat și în anul 2013

Ministerul Transporturilor  are în plan să transfere autorităților locale spitalele și policlinicile CFR. Planul a fost anunțat de minister încă de anul trecut, iar în 3 martie, la sediul Guvernului a fost organizată o întâlnire cu autoritățile locale. 
Pe lista unităților ce ar urma să fie preluate de autoritățile locale este și Spitalul CFR Brașov, ce urmează să fie preluat de Consiliul Județean Brașov. Deocamdată, administrația județeană brașoveană nu a stabilit ce destinație ar urma să primească unitatea spitalicească, după primirea ei. 
 
„Urmează elaborarea şi aprobarea cadrului normativ care să permită transferul de administrare, iar până atunci, la nivelul Consiliului Judeţean vom face o evaluare a capacităţii și resurselor noastre, astfel încât în momentul în care această iniţiativă se va concretiza să fim pregătiţi pentru a răspunde oricăror necesităţi”, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. 

Ce planuri avea Consiliul Județean Brașov în anul 2013 

 
Ministerul Transporturilor a mai încercat să scape de rețeaua de spitale din subordine. Astfel, în anul 2013, Ministerul Transporturilor a încercat să predea aceste unități Ministerului Sănătății, însă planul nu a fost dus la capăt. La momentul respectiv, Consiliul Județean Brașov a transmis un memoriu către Ministerul Transporturilor prin care solicită preluarea gratuită în administrare a Spitalului CFR. 
„Spitalul CFR Braşov este o unitate care arată bine, are un management performant, fiindcă nu există arierate de trei ani”, a declarat atunci Mihai Pascu, vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov la momentul respectiv. 
În anul 2013, administrația județeană brașoveană avea în plan ca în spitalul CFR să fie mutate mai multe secții ce funcționau în Pavilionul Central al Spitalului Clinic Județean de Urgență, care urma să intre în șantier (se pregătea proiectul de reabilitare a Corpului B). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.