Constructori din Turcia, Italia și România, interesați de un sector al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș

Companii din Turcia, Italia și România vor să proiecteze și să construiască Tronsonul 1 al Autostrada Sibiu – Făgăraș.  Termenul de depunere a ofertelor a fost 16 martie, iar potrivit anunțului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au fost depuse 5 oferte.  

În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Tronsonul 1 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, respectiv Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) și Avrig – Mârșa (DJ105G), are o lungime de 14,25 km, iar  valoare estimată a contractului este de 2.098.425.092,54 lei, fără TVA.

Contractul de proiectare și execuție lucrări va avea o durată de 48 de luni, din care, 12 de luni perioada de proiectare și 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maxim 10 ani.

Autostrada Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului pe direcţia Coridorului IV Pan European, deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive și anume intercoridorul Moldova – Transilvania.

Ce oferte au fost depuse 

 1. PORR CONSTRUCT SRL (Romania)

2. WEBUILD SPA – MILANO (Italia)

3. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)

4. MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (Turcia)

5. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.