„Lupul de la rutieră”, în arest pentru 30 de zile. Polițistul râșnovean, cercetat pentru presupuse fapte de corupție

Dacă în urmă cu doi ani era erou și a devenit celebru pentru că a refuzat să „se înțeleagă”, a fost poreclit „Lupul de la rutieră”, acum, Cornel Sandu, agent la Poliția Rutieră Râșnov este cercetat pentru presupuse fapte de corupție, alături de un agent de politie rutieră de la Poliția Poiana Brașov, doi agenți de de poliție de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPRPCIV) Brașov.  

Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie 2022 – martie 2023, lucrători din instituțiile menționate ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu ori pentru a le îndeplini necorespunzător. Potrivit datelor din investigație, polițiști rutieri ar fi primit, în anumite situații, diverse foloase pentru a nu aplica măsurile legale în cazul constatării unor încălcări ale regulilor de circulație pe drumurile publice.

De asemenea, unul dintre polițiști ar fi instigat un conducător auto, căruia îi reținuse permisul, la conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, iar în altă situație, prin activitățile întreprinse, polițistul ar fi favorizat o persoană aflată într-o procedură judiciară, prin îngreunarea cercetărilor.

Totodată, potrivit anchetatorilor, în schimbul unor foloase, lucrători din cadrul SPCRPCIV ar fi favorizat candidații la obținerea permisului de conducere ori ar fi programat, preferențial, diverse persoane fie pentru susținerea examenului, fie pentru înmatriculare sau preschimbarea permisului.  

Bani plus avantaje materiale 

„Urmăreau accesul la persoane cu influență sau alte beneficii, inclusiv servicii SPA la unități din Poiana Brașov”, a declarat Adrian Radu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov pentru PROTV.

Conform sursei amintite, mita era de 5.000 de lei.

„De la caz la caz, dublată și de alte avantaje materiale”, a continuat Adrian Radu, care a menționat că una dintre persoanele care a obținut permisul de conducere în acest mod a provocat un accident după numai câteva zile.

Pentru trei dintre inculpați, Sandu Ioan Cornel, Jinga Nicolae Cristi și Derdeicea Radu Daniel, Tribunalul Brașov a emis în 27 martie, la ora 21.54, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Cornel Sandu: „Niciodată nu trebuie să lași impresia că ai putea fi corupt”

În ultimii doi ani,  Cornel Sandu  a primit Placheta de Onoare a Poliției Române, Diplomă de integritate înmânată de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode și distincția PRO URBE oferită de ATOP Braşov. În perioada în care era erau, Cornel Sandu declara pentru observatornews.ro că unii șoferi care încălcau legea îi propun „să se înțeleagă”.

„Refuzul e categoric. Niciodată nu trebuie să lași impresia că ai putea fi corupt”, spunea la momentul respectiv polițistul râșnovean. 

Potrivit observatornews.ro, Cornel Sandu este bănuit că ar fi intervenit pentru ca șoferul unui camion care transporta materiale de construcții la o unitate de cazare din Poiana Brașov să nu plătească permis de liberă trecere. În schimb, el ar fi beneficiat de mai multe ședințe SPA, printre altele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.