Cinci filme europene de excepţie, în finala pentru Premiu Publicului LUX, la Cinematograful din Râşnov. Intrarea este liberă

Cele cinci filme finaliste ale Premiul Publicului LUX 2023 pot fi vizionate gratuit săptămâna viitoare la Cinematograful Amza Pellea din Râșnov. Evenimentul este organizat de Biroul Parlamentului European în RomâniaCentrul EUROPE DIRECT Râșnov și Primăria Râșnov.

Ce filme vor rula la Cinematograful Amza Pellea din Râşnov, pentru Premiul Publicului LUX?

La Râşnov vor rula cinci filme premiate: 
  • „Triangle of Sadness”;
  • „Close”;
  • Alcarràs”;
  • ”Burning Days”;
  •  ”Will-o’-the-Wisp”. 

Acestea sunt titluri europene care acoperă o diversitate de tematici, de genuri și de țări co-producătoare: Franța, Germania, Suedia, Belgia, Țările de Jos, Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Croația și Regatul Unit, spun organizatorii.

Printre filmele aflate în competiție sunt titluri care au deja în palmares Palme d’Or 2022, Grand Prix Cannes 2022, Ursul de Aur – Berlin 2022 și numeroase nominalizări.

Intrarea la proiecțiile de la Cinematograful Amza Pellea este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
Publicul evaluează filmele din competiție
 
După vizionare, publicul va evalua filmele LUX pe site-ul www.luxaward.eu, până pe 12 iunie 2023, alături de spectatori din toate țările Uniunii Europene dar și de deputați din Parlamentul European.
 

Ce este Premiul Publicului LUX?

Premiului Publicului LUX este o sărbătoare a cinematografiei europene și își propune să atragă atenția asupra unor probleme sociale, politice și culturale din Europa. Acesta este decernat în fiecare an de Parlamentul European și de European Film Academy, în parteneriat cu Comisia Europeană și cu Europa Cinemas.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.