FOTO. Scripcaru, „la plăcinte” în Piața Unirii, braţ la braţ cu PSD. Pregătiri pentru 2024?

Cu sau fără voia lui, fostul primar al Brașovului, George Scripcaru, a fost una dintre vedetele evenimentului „Marțea cu plăcinte” ce s-a desfășurat în Piața Unirii ieri. Fostul „jude” al orașului (titulatura primarilor Brașovului în urmă cu mai multe secole) a apărut în poza de grup făcută înainte ca Junii Tineri să împartă plăcinte și să se prindă în horă și a aruncat buzduganul.

 

Deocamdată, motivul prezenți fostului primar la evenimentul din Piața Unirii nu este foarte clar: își pregătește terenul pentru anul electoral 2024 sau a venit doar ca simplu brașovean?  

Interesant este că Scripcaru a apărut umăr la umăr cu cel care este propus candidat al PSD la Primăria Brașov 

La „Marțea cu plăcinte” fostul primar a stat în preajma subprefectului Lucian Pătrașcu, cel care, cel puţin deocamdată, este propus candidat al PSD pentru funcția de primar al Brașovului, la localele din 2024.

Asta dacă nu vom asista la o răsturnare de situație, despre care se tot discută „pe la colţuri” în mediile politice: social-democrații să meargă pe mâna lui George Scripcaru, care, încă este invocat de brașovenii nemulțumiți de actuala administrație locală și, care în plus, are și avantajul de a fi „ca peștele în apă” atunci când se pune problema „băilor de mulțime”.

Scenariu cu Scripcaru la Consiliul Judeţean?

Totodată, prin cercurile politice locale s-a vehiculat și scenariul unui tandem Scripcaru (candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov, susținut de PSD) – Pătrașcu (candidat pentru funcția de primar al Brașovului).

Într-o astfel de variantă, misiunea subprefectului care îl va avea contra-candidat pe Adrian Veștea ar fi imposibilă, iar acesta pare destul de tentat să încerce obținerea funcției de primar al Brașovului. 

Allen Coliban, absent încă o dată de la întâlnirea cu junii

Pe de altă parte, actualul primar al Brașovului, Allen Coliban, nu a mers „la plăcinte”. Nu ar fi prima dată când primarul ce şi-a construit candidatura ca „şcheian autentic” dă cu flit tradiţiilor junilor. Anul trecut el a lipsit de la întâmpinarea junilor, în Duminica Tomii. 

Poate că nu a avut timp nici acum, în „Marţea cu plăcinte”, sau poate că nu a acordat importanță evenimentului, nici de această dată. Dar, un lucru este cert: Coliban pare că nu a învățat că a fi „primar al brașovenilor” înseamnă să mergi în mijlocul lor şi să le câștigi încrederea.  Nu de alta dar, ulciorul nu merge de multe ori la apă, iar pentru localele de anul viitor, lupta se va duce în stradă, nu pe Facebook, cum s-a întâmplat în anul 2020 (an cu restricţii impuse de pandemie).

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.