Braşov Marathon, pe 13-14 mai. Patru trasee de concurs şi curse pentru copii

Braşov Marathon, ajuns la a XI-a ediţie, se va desfăşura în perioada 13-14 mai, sub organizarea Asociaţiei ”Clubul Sportiv Braşov Marathon”, în parteneriat cu Primăria Braşov.

Peste 1.700 de participanţi vor lua startul din Piaţa Sfatului, pe unul dintre cele patru trasee de concurs – Cros, Semimaraton, Maraton şi, noutatea acestui an – proba de Ultramaraton, cu o lungime de 70 de kilometri. Aceasta este prima cursă de ultramaraton cu start din Braşov – Piaţa Sfatului, care atinge cele mai importante vârfuri din jurul municipiului – Postăvaru şi Piatra Mare.

De asemenea, vor exista şi trasee mai scurte, pentru cei mici, în cadrul Cursei copiilor, precum şi Cursa persoanelor cu abilităţi speciale.

Pentru siguranţa concurenţilor, circulaţia auto va fi restricţionată temporar pe segmentele de drum care fac parte din traseul de concurs şi câteva sute de voluntari vor fi prezenţi pe trasee pentru sprijinul participanţilor. 

Program Braşov Marathon: 

* Vineri, 12 mai:
– ridicarea kiturilor din Piaţa Sfatului, între 16:00 – 22:00;
– şedinţa tehnică la Ultramaraton – ora 19:00;
– şedinţa tehnică Maraton – ora 19:20;
– şedinţa tehnică Semimaraton – ora 19:40;
– şedinţa tehnică pentru Cros #Pentalog – ora 20:00.

* Sâmbătă, 13 mai:
– ridicarea kiturilor din Piaţa Sfatului, între 07:00 – 22:00;
– start cursă Ultramaraton – 07:00;
– start cursă Maraton – ora 08:00;
– ridicarea kiturilor pentru Semimaraton, orele 08:00 – 09:30;
– start cursă Semimaraton – 10:00;
– ora 11:30 – se estimează sosirea câştigătorului de pe traseul Maraton;
– ora 16:30 – se estimează sosirea câştigătorului de pe traseul de Ultramaraton;
– revitalizare: orele 11:30 – 17:00 în zona de start/sosire are loc revitalizarea concurenţilor (apă, fructe, dulciuri, caşcaval, băuturi energizante);
– masă caldă: începând cu ora 11:00 se va servi porţia de mâncare caldă pentru participanţii la Semimaraton, Maraton şi Ultramaraton;
– premierea cursei de Maraton şi Semimaraton – ora: 17:30.

* Duminică, 14 mai:
– ridicarea kiturilor din Piaţa Sfatului, pentru Cros, Cursa copiilor – începând cu ora 08:30;
– start cursă Cros by Pentalog – ora 10:00;
– start cursa persoanelor cu abilităţi speciale – ora 13:00;
– start cursa copiilor – ora 13:30;
– premierea curselor de Ultramaraton, Cros şi Cursa copiilor – ora 16:30.

O atenţie specială este acordată, şi în acest an, celor mici, care vor avea un weekend plin de activităţi.

Astfel, sâmbătă, 13 mai, de la ora 12:00 va fi organizat un Treasure Hunt în zona Centrului Vechi, la care pot participa 20 de copii, ce vor fi însoţiţi de ghizi Himalaya Travel. Aceeaşi echipă va organiza şi Ştafeta echipamentului montan şi Ştafeta Literelor, la care copiii vor parcurge un traseu cu obstacole.

De la 11:00 vor începe activităţile pentru cei mici la cortul Olympus destinate protecţiei naturii, cu un „bowling împotriva plasticului”, discuţii despre importanţa reciclării şi despre plantarea pentru viitorul naturii. Tot pentru îmbogăţirea cunoştinţelor despre natură, Fundaţia pentru Arii Protejate ProPark va organiza workshop-uri, începând cu ora 12:00.

Duminică, activităţile pentru copii vor continua cu Olimpiada Himalaya, ateliere de imprimare botanică şi pirogravură, ateliere de reciclare organizate de Olympus şi Tot mai verde.

În funcţie de condiţiile meteo sau evenimente neprevăzute, pot apărea schimbări care vor fi anunţate de organizatori.

Schimbarea vremii sau a condiţiilor traseului pot determina de asemenea modificarea orelor limită de sosire în posturile de control. Pe harta competiţiei vor apărea timpii limită în condiţii meteo normale.

Participanţii care nu se încadrează în timpii limită vor fi opriţi din cursă pentru propria lor siguranţă şi vor trebui să se întoarcă la finish însoţiţi de organizatori.

În cazul apariţiei schimbărilor în prezentul program acestea vor fi anunţate de organizatori în timp util pe toate canalele de comunicare: e-mail, pagina de facebook şi site-ul competiţiei – www.brasovmarathon.ro.

Prima ediţie a crosului „Braşov Marathon” a avut loc în anul 2012, la care au participat peste 140 oameni de toate vârstele. În ediţiile care au urmat, interesul pentru această competiţie organizată la Braşov a crescut constant, pentru ca în acest an să se bucure de participarea a peste 1.700 de persoane şi circa 2.000 de spectatori.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.