Primarul Brașovului: „A pornit oficial sezonul de dat cu bicicleta”. Salvamont Poiana Brașov: „Nu există nicio informație oficială”

Declaraţiile primarului Braşovului şi cele ale Salvamont Poiana Braşov se bat cap în cap atunci când vine vorba despre circulaţia cu bicicleta în Poiana Braşov. Mai exact, printr-o postare pe Facebook, Allen Coliban a lăsat să se înţeleagă că traseele de biciclete din Poiană sunt deschise deja pentru amatorii de senzaţii tari. Salvatorii montani, prin declaraţiile lor, contrazic acest lucru însă. 

Astfel, după ce RATBV a reluat circulația autobuzelor cu remorcă pentru biciclete pe traseul Livada Poștei – Poiana Brașov, pasionații de mountain-bike au început să urce în stațiune. Cel mai probabil, ei sperau că se pot da pe traseele de pe domeniul schiabil. Ba mai mult, primarul Brașovului, Allen Coliban, a promovat pe Facebook serviciul de transport biciclete, spunând ca „la foarte scurt timp după deschiderea sezonului de schi, a pornit oficial cel de dat cu bicicleta”. Nu a făcut referire la traseele de pe domeniul schiabil, însă din postare sa asta s-a înțeles.

 

 

Luni dimineață, Salvamont Poiana Brașov a anunțat că nu există nicio informație oficiala legată de deschiderea bikepark-ului”.

De altfel, pe domeniul schiabil din Poiana Brașov, pe alocuri, este încă zăpadă, astfel că pasionații de mountain-bike au tendința de a folosi potecile pentru drumeție. 

 În aceste condiții, reprezentanții Salvamont Poiana Brșaov le recomandă cicliștilor să nu folosească traseele turistice marcate, iar dacă totuși o fac, să reducă viteza în momentul întâlnirii drumeților sau în zonele cu vizibilitate scăzută. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.