Lucrările la parcarea din Bartolomeu, programate să înceapă în vară. Primăria Brașov speră să semneze contractul în scurt timp

Lucrările la parcarea de tip „park and ride” din cartierul brașovean Bartolomeu (în care să lași mașina la intrarea în oraș și să folosești transportul în comun) sunt programate să înceapă în vara acestui an. Licitația de lucrări a fost lansată în luna noiembrie a anului trecut, iar reprezentanții Primăriei Brașov au anunțat marți că acum sunt în evaluare cele patru oferte depuse de constructorii interesați. 

Conform informațiilor Primăriei Brașov, evaluarea financiară a ofertelor se va încheia în aproximativ 10 zile, după care va fi anunțat câștigătorul și vor fi solicitate noi documente. De asemenea, după ce va fi anunțat câștigătorul, va fi perioada de depunere a contestațiilor, însă reprezentanții municipalității brașovene speră să nu se ajungă la această situație. 

În cazul în care nu vor exista contestații, contractul ar putea fi semnat în cursul lunii mai, apoi va fi predat amplasamentul și va fi emis ordinul de începere a lucrărilor, termenul de finalizare a acestora fiind de 18 luni. 

Parcarea va avea două niveluri la subsol, parter și un etaj, iar capacitatea va fi de 700 de locuri. 

Costuri mult mai mari decât cele estimate inițial 

Valoarea estimată a investiției este estimată la 139.917.591 lei, iar pentru construirea acestei parcări, Primăria Brașov a obținut o finanțare europeană în anul 2020, asistența nerambursabilă fiind de 53.035.519 lei. Diferența va trebui acoperită de la bugetul local al municipiului Brașov, care se va împrumuta pentru a acoperi parțial costurile ce îi revin. 

Primaria Brașov se va împrumuta pentru a realiza două proiecte cu finanațare europeană. Ce sume trebuie asigurate de la bugetul local

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.