VIDEO & FOTO. Noua Sală Polivalentă a Brașovului va sta pe 1.915 de piloni de beton. În ce stadiu sunt lucrările

Lucrările la Sala Polivalentă Brașov, ce se construiește pe amplasamentul fostului stadion municipal din Bartolomeu au ajuns la 6%. Până acum au fost facute săpăturile, au fost turnați piloții (pilonii) forați care vor susține construcția, iar acum se lucrează la fundație și, pe unele porțiuni, la grinzile de beton. Noua sală va fi inaugurată în anul 2025, au anunțat reprezentanții Primăriei Brașov. 

Conform reprezentanților firmei de construcții, până în acest moment s-au realizat lucrări de terasare, turnarea celor 1.915 de piloți forați cu diametre între 500 și 600 de mm și cu o lungime de până la 15 metri, la o adâncimea maximă de forare de 21,5 metri. Inițial, adâncimea de forare ar fi trebuit să fie de 11 metri, însă terenul, unde, cu mult timp în urmă era o mlaștină, era destul de slab pentru a susține o construcție masivă. 

„În acest moment se lucrează la armarea, cofrarea și turnarea fundațiilor, precum și la armarea celor 253 de stâlpi de rezistență, lucrările fiind programate să se încheie la sfârșitul lunii iunie. Ne pregătim pentru realizarea planșeului peste subsol, ca să îl terminăm până la finalul anului. Acest lucru se va face pe etape: cum finalizăm un tronson de elemente verticale, urmează să venim din spate cu partea de planșeu“, a explicat Dan Barna, reprezentantul constructorului.

Investiția se ridică la 356,7 milioane  lei

Durata de construire a sălii este de 36 de luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, respectiv din 16 septembrie 2022. Proiectul este implementat de Compania Națională de Investiții (CNI), iar finanțarea este asigurată de la bugetul de stat. Valoarea lucrărilor este de 356,7 milioane de lei, din care cea mai mare parte este acoperită de CNI, contribuția Primăriei Brașov fiind de 3,5% din cheltuieli.

Lucrările sunt realizate, de Asocierea MIS Grup SRL (Bistrița), Electrogrup S.A. (Cluj) și Energosteel ART SRL (Brașov), împreună cu Yenigun Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi din Turcia – terț, având ca și subcontractanți: Terratest Geotehnic SA, Loyal Center SRL, Eco Garden Construct SRL; Roland Survey; Saiatest; Generalsting; Dianova Instal; Abcony Serv; Elron Energy CO, KONE Ascensorul SA.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 36 de luni, iar primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat că noua sală va fi inaugurată în anul 2025. 

Aproape 11.000 de locuri 

Sala este construită pe terenul fostului stadion municipal și, conform proiectului tehnic, va avea o capacitate de 10.059 de locuri, în condițiile unei utilizări flexibile, fiind destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor, activităților culturale, cu respectarea normelor în domeniu care să permită omologarea ei la standarde naționale și internaționale și care să asigure organizarea unei mari varietăți de competiții.

În cadrul Sălii polivalente se va realiza și o sală de încălzire, care este de asemenea dotată cu tribune, cu 1.152 locuri, rezultând un număr total de 11.211 locuri. pentru public în întreg complexul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.