Îmbunătățirea aspectului dinților cu ajutorul fațetelor dentare: 4 aspecte de luat în considerare

Printre multele tratamente estetice la care putem apela pentru a avea un zâmbet frumos și dinți mai albi se numără și fațetele dentare. Acestea reprezintă una dintre cele mai accesibile, mai ușor de realizat și de întreținut lucrare protetică și oferă beneficii pe termen lung, dacă avem grijă de dinții noștri așa cum trebuie. Descoperă mai jos patru aspecte de luat în considerare dacă te gândești să-ți îmbunătățești zâmbetul cu ajutorul fațetelor dentare.

Ce sunt fațetele dentare

Fațetele dentare reprezintă o procedură estetică destul de populară în stomatologie, care implică aplicarea unor foițe subțiri de ceramică sau rășină compozită pe suprafața dintelui. Ele pot îmbunătăți aspectul dinților, corectând probleme precum decolorarea, petele sau forma neregulată.

Fațetele dentare pot fi utilizate pentru a rezolva probleme dentare estetice minore, precum petele, fisurile sau spațiile mici dintre dinți. Ele pot fi, de asemenea, folosite pentru cazuri mai severe, cum ar fi dinții nealiniați sau suprapuși. Dacă vrei să faci un tratament cu fatete dentare in Brasov, sigur vei găsi o clinică accesibilă, cu medici foarte bine pregătiți în acest sens.

În ce constă procesul de aplicare a fațetelor dentare

În prima etapă, un dentist in Brasov va evalua starea danturii, pentru a pune la punct un plan de tratament personalizat. Evaluarea poate include fotografierea dinților și luarea de amprente, pentru a crea fațete personalizate. O a doua etapă implică îndepărtarea unei mici cantități de smalț, pentru a face loc fațetelor. Procedura poate fi realizată sub anestezie locală, pentru a reduce disconfortul ce ar putea apărea.

Odată ce zona de contact a fost pregătită, fațetele sunt plasate pe suprafața dintelui, cu ajutorul unui adeziv special. Acestea sunt apoi finisate pentru a se potrivi perfect cu restul dinților și pentru a asigura un aspect natural.

Care este durata de viață a fațetelor dentare

Durata de viață a fațetelor dentare poate fi cuprinsă între 5 și 10 ani sau chiar mai mult, în funcție de modul în care sunt îngrijite și de cât de bine se simte pacientul cu ele. Este important să se mențină o igienă orală adecvată, să se evite obiceiurile dăunătoare, cum ar fi mușcatul unghiilor sau mestecatul gumei tari, printre altele. Totodată, pacienții ar trebui să limiteze consumul de alimente și băuturi care pot decolora sau colora dinții.

Care sunt avantajele tratamentelor cu fațete dentare

Nu este nevoie decât de două vizite la medicul stomatolog pentru ca tratamentul cu fațete dentare să fie realizat și finalizat. Aplicarea de fațete dentare este o procedură minim invazivă. Aceasta înseamnă că dintele natural peste care este aplicată o fațetă nu va fi modificat structural în niciun fel. Tratamentul cu fațete dentare este concepută pentru a se adapta la forma dinților, astfel încât rezultatul final să fie unul satisfăcător pentru pacient.

Asemenea coroanelor dentare, fațetele sunt considerate a fi foarte rezistente, cel puțin atât timp cât dinții nu sunt supuși unor factori care le pot afecta, precum lovituri puternice, consum constant de alimente tari sau atingerea lor cu obiecte ascuțite. În plus, cele de ultimă generație sunt rezistente la pete, coroziune și alte traumatisme ușoare, iar datorită aspectului lor, nu se diferențiază de dinții naturali.

Fiind biocompatibile cu organismul, aceste nu produc reacții alergice ori sensibilitate la cald sau la rece.

Luând în considerare toate aspectele prezentate mai sus, putem spune că alegerea tratamentelor cu fațete dentare reprezintă o opțiune bună pentru cei ce doresc să obțină un zâmbet frumos și să aibă dinți cu un aspect mai sănătos.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.