Aeroportul Internațional Brașov va avea program scurt de funcţionare. Va fi închis înainte de orele programate pentru unele aterizări sau decolări

Aeroportul Brașov va avea un program scurt, între orele 7.00 și 19.00, rezultă din datele publicate pe site-ul ROMATSA în 5 mai 2023. De asemenea, în același document sunt postate și prezentate mai multe detalii legate de tarifele aeroportuare, dar și de programul de funcționare.

Potrivit boardingpass.ro, aeroportul va funcționa începând cu data de 15 iunie 2023, între orele 07.00 și 19.00. Numai că în cazul în care programul amintit rămâne în vigoare pot apărea unele probleme, având în vedere că unele curse sunt programate după închiderea aeroportului. De exemplu, Dan Air, operator care a semnat deja un contract cu Regia Autonomă Aeroportul Internațional Brașov, are programată o cursă spre Munchen la ora 21.20, cu mult după închiderea aeroportului.

Totodată, WizzAir anunţase deja că are programată o cursă spre Londra cu plecare de la Brașov, la ora 21.15, dar și o aterizare din capitala Regatului Unit la ora 20.30.

Explicaţia acestui orar de funcţionare

Cel mai probabil, documentația a fost transmisă spre publicare la ROMATSA înainte de semnarea contractului cu operatorul aerian, iar în perioada următoare va fi nevoie de o actualizarea datelor transmise de regie.

Pe de altă parte, în documentația publicată de ROMATSA se menționează că Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav a fost certificat inițial în 19 decembrie 2022, iar acest certificat este valabil până în 8 decembrie 2023.

Ce tarife au fost stabilite de Regia Autonomă Aeroportul Internațional Brașov:

  1. Taxa de aterizare: 3,20 euro/tonă
  2. Taxa de iluminare: 1,80 euro/ tonă
  3. Taxa de parcare: 0,10 euro/ tonă / oră
  4. Serviciu pasageri:

Tarif unitar: 3,50 euro/pasager; taxă de securitate: 0,55 euro/pasager.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.