„Zilele porților deschise la Aeroportul Internațional Brașov”: peste 50.000 de spectatori pe zi. Primarii rugați să asigure transport gratuit

Organizatorii „Zilelor porților deschise de la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav” se așteaptă la un număr mare de spectatori în cele 2 zile ale evenimentului, respectiv 10 și 11 iunie. Astfel, primarul Ghimbavului, Ionel Fliundra, se așteaptă la 50.000 de spectatori pe zi.

De altfel, pentru a ajunge la Aeroportul Internațional Brașov cât mai multe persoane, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat că va transmise adrese scrise către primării, prin care le va solicita edililor asigure transportul gratuit către și de la aeroport.

„Evenimentul este adresat tuturor brașovenilor, pe care îi așteptăm cu mare drag, să se bucure de finalizarea acestei investiții pe care o așteptau de foarte multă vreme. Sper să petrecem câteva zile frumoase. Voi face un apel scris către primari, pentru a pune la dispoziție mijloace de transport. Îmi doresc să existe autobuze, pentru ca cetățenii, care plătesc taxe și impozite și care așteaptă de mulți ani acest aeroport, să poată asista la acest moment festiv. Apoi, sper ca și după deschidere să existe curse spre aeroport”, a declarat Adrian Veștea.

Gardul aeroportului, frontieră de stat din 15 iunie

În 10 și 11 iunie, spectatorii vor putea vizita terminalul și alte locuri din aeroport, fără a trece prin filtrele de securitate. Apoi din 15 iunie, vor fi în vigoare reguli strice. De altfel, de atunci, perimetrul Aeroportului va fi considerat frontieră de stat.

”Cine va trece de gard va trece frontiera de stat a României”, a declarat directorul Regiei Autonome Aeroportul Internațional Brașov, Alexandru Anghel.

Zborul inaugural: cursă Tarom cu 72 de pasageri

Dacă „Zilele porților deschise de la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav” este un eveniment destinat publicului larg, inaugurarea oficială, ce se va desfășura în 15 iunie, va fi mult mai restrânsă.

„În 15 iunie va fi un eveniment mai restrâns, pentru că la momentul respectiv perimetrul va fi securizat. O cursă specială Tarom va pleca de la București și va ateriza la Brașov, iar acest zbor va fi considerat cel inaugural. Aeronava va avea o capacitate de 72 de locuri”, a declarat directorul Regiei Autonome Aeroportul Internațional Brașov, Alexandru Anghel.

Zilele porților deschise și inaugurarea oficială a aeroportului sunt organizate de Consiliul Județean Brașov, Primăria Ghimbav, Regia Autonomă Aeroportul Internațional Brașov și Prefectura Brașov. Bugetul celor două evenimente este estimat la 1.031.816 lei. Finanțarea va fi asigurată de Consiliul Județean Brașov (50%) și Primăria Brașov (50%).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.