Semnal de alarmă tras de Direcția de Asistență Socială Brașov: „Vom fi în imposibilitatea de a mai prelua cazuri sociale”

Direcția de Asistență Socială Brașov ar putea ajunge în situația de a nu mai prelua cazuri sociale, din cauza crizei de personal. Instituția se confruntă de mai multă vreme cu deficitul de personal, însă, acum, situația este mai gravă, pentru că sunt blocate angajările.

Semnalul de alarmă a fost lansat de directorul Direcției de Asistență Socială Mariana Topoliceanu în ședința de plen din 30 mai a Consiliului Local Brașov:

„Întâmpinăm mari probleme în asigurarea serviciilor la centrele sociale destinate persoanelor vârstnice și a celor fără adăpost. Prin ultima hotărâre de Guvern, angajările au fost blocate. Noi avem un deficit de ani de zile, pe care nu am reușit să îl acoperim. Vreau să vă aduc la cunoștință că vom fi în imposibilitatea de a mai prelua cazuri sociale referite de unități sanitare, dar și din comunitate, având în vedere că suntem la mai puțin de jumătate din necesarul de personal de care avem nevoie în serviciile pe care noi le oferim”

În aceste condiții, ea i-a rugat pe consilierii locali să facă demersuri la Parlament sau la Guvern, pentru a obține o decizie de la nivel central prin care să fie deblocate posturile din acest sector.

„Cred că este atât obligația noastră, cât și a dumneavoastră, să răspundem pozitiv nevoilor reale ale comunității noastre. Noi nu lucrăm cu orice beneficiari ci, de regulă că persoane care sunt respinse de sistemul sanitar și de cel educațional”, a mai spus Topoliceanu.

Consilierii locali din toate partidele au promis că vor discuta cu parlamentarii de Brașov și cu reprezentanții Guvernului, pentru a găsi o soluție de rezolvare a problemei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.