FOTO. „Voința” albastră de sub Tâmpa, inaugurată de primarul Brașovului. Allen Coliban a promis că va moderniza și terenul cu buruieni din Centrul Civic

Cu o zi înainte de 1 Iunie, primarul Brașovului, Allen Coliban, a inaugurat în mare grabă un teren de baschet de sub Tâmpa, care, cu mulți ani în urmă era numit „Voința”. Modernizarea terenului face parte dintr-un program ce vizează lucrări la alte 25 de terenuri de sport din toate zonele Brașovului, cele mai multe dintre ele amenajate înainte de anul 2020, de fosta administrație.

După ce, îmbrăcat la „patru ace”, mai elegant chiar și decât atunci când apărea la unele evenimente oficiale, a bătut mingea câteva minute și a încercat câteva aruncări la coș, primarul explicat că „Voința” are suprafață omologată pentru „3 x 3”.

„Avem acum un teren modern, avem instalație de nocturnă. El va fi deschis gratuit tuturor doritorilor, tuturor practicanților de 3 x 3 și de baschet din Brașov”, a continuat Coliban.

„Voința” beneficiază de sistem de nocturnă, iar suprafața de joc este realizată din module de polipropilenă, agrementate de FIBA (Federația Internațională de Baschet).

Totodată, reprezentantul Primăriei a anunțat că până în 31 iulie vor fi terminate lucrările la alte 26 de terenuri de sport din cartiere sau din curtea școlilor. Pe lângă aceste terenuri, primăria va amenaja și 6 piste de alergare, 5 în curtea unor unități de învățământ, iar cea de a șasea va fi amenajată în Parcul Tractorul, fiind parte a programului de bugetare participativă

Pe listă este inclus și terenul de sport din Centrul Civic, unul care, în acest moment este într-o stare precară, prin crăpăturile din asfalt răsărind buruieni.

Ce terenuri sunt incluse în programul de modernizare

  • 3 terenuri de baschet cu module de polipropilenă: Parcul Centrul Civic, Str. Argintului-Bronzului și Aleea de sub Tâmpa (cel inaugurat).
  • 8 terenuri de baschet cu suprafață tip „tartan”: Parcul Timiș-Triaj, str. Popa Şapcă, parcul de la  pasajul Fartec, parcul Agricultorilor, parcul Ştefan cel Mare, Saturn 15 – Apollo, Școala Gimnazială nr. 1, Liceul Sportiv.
  • 5 terenuri de fotbal cu gazon artificial: Aleea Violetelor; str. Hărmanului, lângă autogara 3; Școala Gimnazială nr. 14, corpul din Stupini; Școala Gimnazială nr. 1, corp Cocorului; Școala Gimnazială nr. 31, str. Simeria.
  • 10 terenuri cu gazon artificial, având destinație multisport, handbal și tenis: Liceul de Arte Plastice ”Hans Mattis-Teutsch” (3 terenuri, două multisport și unul de handbal), Școala Gimnazială nr. 25 (două terenuri, unul de handbal și unul de volei), câte un teren de handbal la Școlile Gimnaziale nr. 3, 9 (corpul de pe str. Prunului), 11 și 15, un teren de handbal pe str. Mierlei nr. 5.
  • 6 piste de alergare su suprafață de tip ,,tartan”: câte o pistă la ambele corpuri – str. Barbu Lăutaru și str. Cocorului –  ale Școlii Gimnaziale nr. 1; o pistă de alergare la Școlile Gimnaziale nr. 3 și nr. 9 (corpul de pe str. Prunului), o pistă la Liceul de Artă și una în parcul Tractorul.

Lucrările sunt realizate de Asocierea Sport Arena Bucureşti – Clarom Trans SRL Braşov, valoarea lucrărilor fiind de 3.248.220 lei, fără TVA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.