Consiliul Județean Brașov se pregătește să preia Spitalul CFR. Ce va face cu el?

Consiliul Județean a aprobat în ședința de plen din 27 iulie o hotărâre prin care își manifestă intenția fermă de a prelua Spitalul CFR Brașov de la Ministerul Transporturilor. După ce îl va prelua, Consiliul Județean va trebui să decidă ce face cu el și să facă unele investiții. Deocamdată, administrația județeană brașoveană nu a stabilit ce va face cu acest spital, o decizie în acest sens urmând a fi luată după ce va fi gata noua strategie sanitară a județului.

Elaborarea unei noi strategii a fost anunțată de președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, în ședința de plen din 27 iulie și, conform estimării lui, documentul va fi gata în aproximativ 3 luni.

„Sănătatea trebuie să treacă printr-o modificare substanțială, pentru a se rezolva cât mai multe dintre problemele sistemului sanitar. Grupul care va lucra la noua strategie va folosi ca punct de plecare componenta de sănătate din strategia de dezvoltare a județului Brașov. Din acest grup vor face parte mai mulți specialiști, dar îi invit să se alăture și pe consilierii județeni”, a declarat Șerban Todorică.

Unitatea de Asistență Medico-Socială de la Sânpetru, desființată oficial

Elaborarea acestei strategii vine și în contextul desființării Unității de Asistență Medico – Socială din Sânpetru. Astfel, tot în 27 iulie, aleșii județeni au aprobat o hotărâre privind preluarea clădirilor de la Sânpetru de către Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie.

„Prin aprobarea acestei hotărâri, oficial, unitatea de la Sânpetru este desființată. Prin strategia la care am făcut referire, într-o formă sau alta, trebuie să găsim și o soluție pentru categoria de pacienți de la unitatea medico-socială de la Sânpetru (de regulă, pacienți cu venituri foarte mici și cu afecțiuni pulmonare, n.r.)”, a mai spus Șerban Todorică.

Patru clădiri din Stejăriș, donate Consiliului Județean de Casa Națională de Pensii Publice

Tot în ședința din 27 iulie, Consiliul Județean Brașov a aprobat o hotărâre prin care acceptă o donație a Casei Naționale de Pensii Publice. Mai exact, Casa a transferat Consiliului Județean Brașov patru clădiri (cu terenurile aferente) din Stejăriș în care, în acest moment, sunt secții ale Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase. Demersurile pentru transferul acestor imobile au fost începute în 22 martie, când președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a fost împuternicit să parcurgă procedurile legale pentru trecerea imobilelor din proprietatea acestei instituții în domeniul public al Consiliului Județean Brașov. Actul notarial prin care imobilele au fost donate a fost semnat de președintele Casei Naționale de Pensii Publice în 26 iulie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.