FOTO. Policlinica din Râșnov, „asediată” de urși. Ce soluție au găsit autoritățile locale

Prezența urșilor pe străzile din Râșnov nu mai surprinde pe nimeni. De regulă este vorba despre exemplare tinere care nu mai au loc în pădure din cauza urșilor mai bătrâni, care își apără teritoriul, dar și din cauza faptului că au descoperit că de la tomberoane sau containere se poate obţine relativ ușor hrana. Și anul acesta, în oraș au apărut urși problemă, care au început să facă „vizite” în oraș, inclusiv în curtea Policlinicii din oraș, care e chiar în centrul orașului, la baza Dealului Cetății.

Pentru a ține urșii la distanță de Policlinică, primăria Râșnov a achiziționat un gard electric care va fi montat în partea din spate a curții ( la marginea pădurii ) pentru a împiedica ursul să mai coboare la tomberoanele din zonă.

„Ursul care coboară în aceste zile în zona Policlinicii și nu numai a mai fost capturat de autoritățile locale și relocat, așa cum prevede legea. Animalul sălbatic a fost înregistrat și este monitorizat în permanență. Din datele Ocolului Silvic Râșnov, ursul s-a întors în oraș și a făcut o obișnuință din a căuta hrană în tomberoane. În ceea ce privește zona Policlinicii, aici primăria Râșnov a achiziționat un gard electric care va fi montat în partea din spate a curții (la marginea pădurii) pentru a împiedica ursul să mai coboare la tomberoanele din zonă”, spun reprezentanții Primăriei Râșnov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.