Festivalul de Merinde şi Plăcinte începe azi la Lacul Noua. Organizatorii promit şi mititei, bulz, burgeri sau mâncăruri la ceaun

Foto: Arhiva BvM

De azi începe la Lacul Noua Festivalul de merinde şi plăcinte care va pune la dispoziţia vizitatorilor cele mai deliciase produse culinare autentice.

În perioada 20 – 23, vizitatorii sunt invitaţi să dea frâu liber poftelor și să se bucure de o varietate incredibilă de arome și gusturi. Organizatorii promic cele mai bune bune plăcinte pregătite după rețete tradiţionale, umplute cu ingrediente de calitate şi pregătite cu dragoste şi pricepere. Experienţa culinară va fi completată de food truck-uri şi de preparatele tradiţionale gătite în fața publicului prezent.

„Adevărate plăcinte dolofane, tradiţional româneşti, ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele și pentru toate gusturile: plăcinta oltenească cu praz și telemea, plăcinta ardelenească cu varză murată, alivenci şi poale-n brâu moldoveneşti, învârtita, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinta de casă sârbească cu dovleac, cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte țărănești coapte pe plită şi alte sute de plăcinte cu umpluturi clasice sau cu amestecuri inedite, din ingrediente naturale, dulci sau sărate, cu blat sau din foietaj, o sărbătoare pentru papilele gustative indiferent de gusturi”, anunţă organizatorii.


Pe lângă mâncărurile tradiționale autentice, nu vor lipsi nici combinațiile inovatoare, de la burgeri suculenți și tacos picante, până la grătare proaspete și mâncăruri tradiţionale delicioase.


Tot în “buricul târgului” la Festivalul de Plăcinte şi Merinde, se vor găsi şi grătare pline cu mititei, bulz tradițional, frigărui sau fripturi, grătare aromate şi mâncare la ceaun, preparate tradiţionale româneşti, gătite de maeştrii noştri bucătari ca la mama acasă, tocănițe gustoase la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe, jamboane şi cârnaţi tradiţionali afumaţi sau picanți, alături de garnituri şi salate cât mai colorate şi diversificate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.