Săcelenii se pot adăposti de soare într-un pavilion amenajat de primarie. În Brașov oamenii își pot trage sufletul doar în farmacii, troleibuze sau supermarketuri

Dacă în municipiul Brașov autoritățile locale nu au luat nicio măsură pentru a-i ajuta pe oameni suporte mai ușor temperaturile caniculare, în Săcele, primăria amenajează, de mulți ani, mici pavilioane cu dozator de apă. Aşa se întâmplă şi în aceste zile.

Anii trecuți, în Săcele erau amenajate pavilioane în mai multe locuri din oraș. Anul acesta a fost amplasat, deocamdată, doar unul, în fața sediului Primăriei. Pavilionul este dotat cu un dozator de apă, iar în zilele în care temperaturile sunt foarte ridicate sunt puse și băncuțe, oferindu-le astfel posibilitatea oamenilor să își tragă sufletul câteva minute.

În municipiul Brașov, oamenii pot scăpa de caniculă în unele farmacii, unde pot bea un pahar cu apă și, dacă este nevoie, pot cere să li se măsoare tensiunea. Mai în glumă, mai în serios, o altă variantă este să se urce într-un troleibuz sau autobuz, unde este aer condiționat. Mai pot să meargă la supermarketuri (mai ales în zona frigiderelor cu mezeluri și lactate) sau să caute locurile cu umbră din parcuri.

În trecut mai erau fântânile arteziene, dar anul acesta ele nu au fost pornite, pentru că Primăria Brașov s-a împotmolit în proceduri

Pavilioane sau alte amenajări unde oamenii să stea câteva minute la umbră nu există în Brașov deocamdată. Întrebați dacă au în plan să amplaseze niște pavilioane, reprezentanții Primăriei Brașov au spus că astfel nu se pot realiza oricum: trebuie să fie dotate cu aer condiționat și să respecte o serie de alte condiții, pentru că așa cere DSP-ul.

Altfel spus ei au explicat că nu se poate și au amintit că oamenii se pot adăposti în farmacii și au postat pe pagina de Facebook a instituției recomandările ISU pentru perioadele caniculare.

Pe de altă parte este greu de crezut că DSP ar începe o „vânătoare de pavilioane” dacă acestea ar fi amplasate, de exemplu, în stațiile RATBV aglomerate, unde călătorii „stau ciorchine” pe un petic de umbră, asta pentru că refugiile sunt subdimensionate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.