Planetariul Dumitru Prunariu Brașov scoate telescoapele în stradă. Pasionații de astronomie, invitați marți să observe Soarele

Brașovenii sau turiștii pasionați de astronomie sunt așteptați marți, 1 august, de la ora 11.00, în Parcul Nicolae Titulescu, la o nouă sesiune de observare a Soarelui. Acțiunea este organizată de Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu (care funcționează în cadrul Grădinii Zoologice Brașov).

Pentru observarea Soarelui în parc vor fi instalate trei telescoape:

  • Telescopul Lunt LS130MT/B1800, cu «filtru» H-Alpha, prin care se poate observa Soarele în lungimea de undă de 656,28 nanometri, văzându-se, printre altele, protuberanțele, spiculele sau filamentele solare.
  • Telescopul Skywatcher 80/600 ED Apo, dotat cu «filtru» Ca-H line (Daystar Quark), prin care se poate observa Soarele în lungimea de undă de 396,90 nanometri, văzându-se astfel, printre altele, faculele și plajele solare.
  • Telescopul Skywatcher 100/900 ED Apo, dotat cu prismă Herschel, prin care se poate observa Soarele în lumină vizibilă, fiind evidențiate foarte bine petele solare.

Următoarele observații vor fi realizate în 24 august, 18 septembrie, 9 octombrie, între orele 11.00 și 17.00.

1 Comentariu

1 Trackback / Pingback

  1. Planetariul Dumitru Prunariu Brașov scoate telescoapele în stradă. Pasionații de astronomie, invitați marți să observe Soarele - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.