Săcelenii scapă de autobuzele „de muzeu” ale serviciului local. RATBV va folosi autobuze mai moderne

Din 1 septembrie 2013, transportul public de călători va fi preluat de RATBV. Din acel moment, de pe traseul Brașov-Săcele vor fi retrase vechile autobuze folosite de SC Servicii Săcelene SRL (firmă aflată în subordinea Consiliului Local Săcele), unele dintre ele cu normă de poluare Euro 2 sau Euro 3.

Pentru linia Brașov – Săcele, RATBV va achiziționa în leasing financiar, pe o perioadă de 36 luni, 15 autobuze second-hand. Acestea vor fi articulate (cu lungimea de 18 metri) cu tracțiune electrică/hibridă/diesel Euro 6.  

Autobuzele oferite vor avea anul de fabricație începând cu 2015, iar norma de poluare va fi minim Euro 6. Nu se acceptă vehicule cu un parcurs mai mare de 500.000 km.

Autobuzele vor avea o capacitate de transport de minim 125 călători, din care minim 40 pe scaune și cel puțin un loc destinat pentru fotoliu rulant.

Valoarea estimată a celor 15 autobuze este de 13.125.000 lei, valoare ce include și costul de leasing pentru o perioadă 3 ani.

Termenul de livrare este de maxim 3 luni. Durata perioadei de leasing este de 3 ani, iar după expirarea perioadei de leasing şi plata integrală a contractului, autobuzele vor trece în proprietatea RATBV.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.