Digul din Costinești, afectat de o explozie. Este luată în calcul posibilitatea ca o mină marină să fi ajuns la mal

O explozie s-a produs, luni dimineaţă, în zona digului din staţiunea Costineşti (în zona Hotelului Forum), în urma acesteia nefiind înregistrate victime, relatează Agerpres.

Conform ISU Constanţa, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje, iar zona a fost perimetrată. Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa, Andrei Ene, a precizat, pentru că la această se verifică „toate informaţiile” şi nu se poate spune, la acest moment, dacă este vorba despre o explozie provocată de o mină marină.

Informații contradictorii

Informațiile privind explozia de la Costinești sunt contradictorii. Pe de altă parte, potrivit site-ului Defence România, conform unor surse, explozia ar fi fost provocată de o mină și există informații neconfirmate însă că o a doua mină ar pluti în derivă. Pe de altă parte, până la ora 11.00, nu a fost confirmată prezența unei a doua mine, dar nici faptul că prima explozie a fost cauzată de o mină marină, relatează publicația Ziarul de Constanța.

„În ceea ce privește cea de a doua mină semnalată ca plutind în derivă în aceeași zonă, vă informăm că Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situației și intervenției pentru neutralizare, în măsura în care mina este identificată.  Vom reveni cu detalii prin Biroul de presă al Forțelor Navale, in funcție de evoluția situației”, a precizat MApN.

Tânăr de 18 ani, consultat de un echipaj medical

La momentul exploziei, în apă se afla un tânăr de 18 ani din București, relatează Hot News. El a acuzat că îl dor urechile din cauza zgomotului puternic, a fost consultat de un echipaj medical sosit la fața locului, dar a refuzat să fie dus la spital. Pe de altă parte, la puțin timp după explozie, în zona de plajă, aflată la aproximativ 300 de metri distanță erau oameni în apă.

Ipoteza exploziei unei mine marine este luată în calcul având în vedere că după începerea războiului din Ucraina, atât Rusia, cât și Ucraina lansat astfel de dispozitive, iar unele dintre ele au fost duse de apă la mare distanță, inclusiv în apele teritoriale ale României.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.