Echipa de aur a Universității Transilvania din Brașov: BS23, cel mai bun monopost în Portugalia

Echipa BlueStreamline a Universității Transilvania a câștigat competiția Formula Student din Portugalia, ce s-a desfășurat în perioada 1-5 august pe circuitul Kartodromo Castelo Branco. Pentru echipa brașoveană urmează alte două competiții, una în în Spania, pe Circuit de Catalunya – Barcelona și în Croația, pe circuitul Rimac Test Track, Micevec.

La competițiile din acest an, echipa brașoveană, compusă din 17 tineri, concurează cu monopostul BS23 „BlueStreamline”, la care lucrul a început în octombrie anul trecut.

„Am lucrat zi de zi, noapte de noapte am depus toate eforturile intelectuale și fizice sa făurim BS23, al 14-lea monopost, prin care celebrăm un deceniu și jumătate de existență”, au declarat reprezentanții „BlueStreamline” înainte de a lansa monopostul, în 26 iulie.

Competiția din Portugalia a inclus mai mult probe, de la inspecții și teste prin care au fost verificați parametrii tehnici ai vehiculului, la prezentarea unui plan de afaceri. Cea mai spectaculoasă probă a fost cea de accelerație, unde piloții „BlueStreamline” au stabilit cei mai rapizi timpi la clasa combustie – 4.52s și 4.54s.

Formula Student este o competiție internaţională de design în care echipe de studenţi din întreaga lume concurează cu mașini de curse pe care le-au proiectat și fabricat de la zero. În acest an, 85% din componenţa echipei Universităţii Transilvania din Braşov este reprezentată de membri noi. Cu toate astrea, echipa a reuşit să construiască un monopost mai performant decât cel de anul trecut din punct de vedere aerodinamică, raport putere/greutate şi sistem electronic.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.