FC Braşov, retrasă din Liga 3. Brandul va fi pus la dispoziţia echipei suporterilor, într-un nou proiect, denumit de primarul Coliban, „Un oraş, o echipă”

FC Braşov se retrage din Liga 3. Brandul va fi pus la dispoziţia echipei suporterilor, SR Braşov, într-un proiect denumit de primarul Coliban, în an preelectoral, „un oraş, o echipă”. Primăria Municipiului Braşov, deţinătoarea brandului FC Braşov, şi echipa suporterilor braşoveni, SR Braşov, înfiinţată în vara anului 2017 pentru a duce mai departe tradiţia stegară, au ajuns la un acord de colaborare în privinţa desfăşurării activităţii clubului de fotbal în sezonul 2023-2024, au anunţat cele două grupări, luni, într-un comunicat de presă.

În timp ce primarul Allen Coliban – aflat într-un vizibil declin de imagine, vorbeşte despre proiectul „Un oraş, o echpă” ca despre „proiectul care reuneşte năzuinţele şi resursele comunităţii pentru revigorarea fotbalului braşovean” (nu ştim de ce edilul nu a pus pe picioare acest proiect încă de acum doi an, cu atât mai mult cu cât lansase astfel de promisiuni echipei suporterilor braşoveni încă din campania electorală), preşedintele SR, Horaţiu Culcear, a explicat că ideea de bază a acestui parteneriat „a fost aceea de a reuni suporterii, mediul de afaceri şi autorităţile locale”.

„Pornind de la situaţia actuală a fotbalului braşovean, de la absurditatea de a avea două echipe cu aceleaşi culori şi revendicatoare ale aceluiaşi palmares şi brand, şi de la nevoia de a uni toate resursele într-un proiect puternic, capabil să ducă mai departe tradiţia fotbalului braşovean, cele două cluburi anunţă demararea proiectului de reunire – ‘Un oraş, o echipă”, anunţă cele două cluburi, în comunicatul de presă.

Această „absurditate” a fost şi anterior subliniată de suporterii braşoveni, însă negocierile cu Municipalitatea condusă de Allen Coliban şi-au găsit abia acum o finalitatea

Primul pas în această colaborare va fi retragerea din campionatul Ligii a 3-a a echipei de seniori a FC Braşov – Steagul Renaşte, activitatea clubului urmând să se desfăşoare în sezonul 2023-2024 exclusiv la nivel de copii şi juniori. O parte dintre cei mai promiţători juniori ai FC Braşov – Steagul Renaşte vor fi promovaţi în lotul de seniori al SR Braşov, echipa îmbrăţişată de comunitatea locală de suporteri ca fiind continuatoarea morală a „Steagului”, au explicat cele două părţi, în comunicatul de presă.

Vor face un nou statut

Conducerea clubului SR Braşov şi reprezentanţii Primăriei Municipiului Braşov vor lucra în săptămânile care urmează la definitivarea unui buget comun, cât mai realist pentru cerinţele Ligii a 3-a şi pentru continuarea, consolidarea şi dezvoltarea Academiei FC Braşov, în care implicarea suporterilor să fie în continuare unul dintre pilonii proiectului, reflectând natura de club al comunităţii. Totodată, va fi elaborat şi un nou statut, care să ofere autorităţilor locale şi mediului privat de afaceri oportunităţi cât mai simple şi directe de a face parte din structura de conducere a clubului, pornind de la următoarele principii: transparenţă în privinţa utilizării bugetului, reprezentare echitabilă în luarea deciziilor împărţită între suporteri, finanţatori privaţi şi finanţatori publici, management modern şi responsabil, obiective clare şi care să marcheze revenirea clubului în topul fotbalului românesc.

Proiectul va reuni toate aceste demersuri sub brandul FC Braşov, urmând a fi iniţiate demersurile pentru atribuirea acestuia către clubul SR Braşov înainte de startul sezonului 2024-2025, desăvârşindu-se astfel idealul cu care suporterii stegari au plecat la drum în 2017.

”Un oraş, o echipă” este proiectul care reuneşte năzuinţele şi resursele comunităţii pentru revigorarea fotbalului braşovean. Este momentul să reunim toate elementele necesare unei construcţii solide (brand, suporteri, finanţare, academie, infrastructură) într-un singur club, care să continue istoria şi tradiţia FC Braşov. Am încredere că acordul dintre cele două cluburi are puterea de a aduna în jurul proiectului toată suflarea stegară şi voi solicita Consiliului Local susţinerea acestuia”, a declarat primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, conform comunicatului de presă.

„Ideea care a stat la baza proiectului SR a fost aceea de a reuni suporterii, mediul de afaceri şi autorităţile locale cu scopul să creăm o structură competentă, care să îşi atingă obiectivele de performanţă pe plan sportiv, fără a ne abate de la principiile şi identitatea stegară. Ne-am propus din prima zi să punem bazele unui club stabil, al comunităţii, cu o identitate autentică. Apreciem deschiderea arătată de reprezentanţii Primăriei Braşov şi faptul că doresc să pună umărul alături de comunitatea suporterilor pentru atingerea ţelului pe care ni l-am setat atunci când am pornit la drum, în urmă cu şase ani”, a spus, la rândul său, Horaţiu Culcear, preşedintele SR Braşov.

FC Braşov a rămas fără licenţă în acest sezon

Reamintim că acest proiect în an preelectoral vine după ce FC Braşov, echipă susţinută până acum de Primărie inclusiv cu fonduri de la bugetul local, a rămas fără drept departicipare în ediţia 2023-2024 a Ligii a II-a, în urma unei decizii a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care a validat decizia Departamentului de licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.