Transformarea unei clădiri dn judeţul Braşov: de la brutărie, la posibilă creșă-grădiniță și în final parcare publică

Primarul oraşului din Zărnești anunță că va demola vechea fabrică de pâine din centrul orașului, Alexandru Lucian Igriș precizând că în locul clădirii va fi amenajat un spațiu de parcare. Este vorba despre aceeaşi clădire despre care primarul afirma, în urmă cu trei ani, că poate devei creşă sau grădiniţă.

Edilul din Zărneşti a explicat că la baza acestei decizii stau două motive principale:

  • Dezvoltării orașului și creșterea numărului de turiști, împreună cu creșterea instituțiilor publice și de servicii din centrul orașului, impun extinderea spațiilor de parcare publică.
  • Starea avansată de degradare a clădirii și arhitectura acesteia nepotrivită pentru o reconvertire sunt concluziile aduse în urma unei expertize tehnice, conform afirmațiilor primarului

De la proprietate privată la intrarea în posesie publică. Iniţial, primarul lansase idea de a fi transformată în unitate de învățământ

În anul 2017, clădirea a fost preluată de către autoritățile locale de la fostul proprietar „Vel Pitar” și de atunci a devenit proprietatea publică a orașului, statut pe care-l păstrează şi în prezent.

În anul 2019, Igrișan declara că fosta clădire a fabricii de pâine poate fi supusă unui proces de recondiţionare, după ce, în urma evaluării tehnice a clădirii, s-a constatat că aceasta se află într-o stare relativ bună.

Suntem aproape de finalizarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru obiectivul “Reconversie fabrică de pâine în Creșă-Grădiniță”. În acest fel vor fi înființate la creșă 8 grupe de 10 copii și 3 grupe de 12 copii, la grădiniță. Dezvoltarea demografică face ca această investiție să fie una extrem de importantă.”, declara edilul din Zărneşti în anul 2020.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.