Ultima zi, la Festivalul „Săptămâna Haferland”: expoziţii de artă, ateliere, proiecţii de film, concerte de fanfară

O expoziţie de artă, ateliere pentru copii şi adulţi, o proiecţie de film şi concerte de fanfară vor avea loc la Criţ, în ultima zi a Festivalului Săptămâna Haferland.

Ziua va fi deschisă cu evenimentul „Fanfara cântă pe deal” în care Fanfara Original Karpaten-Express va concerta, începând cu ora 10,30 în întâmpinarea oaspeţilor. De la ora 11,00 va fi oficiată o slujbă religioasă în Biserica Fortificată din Criţ.

Discursurile invitaţilor vor avea loc începând cu ora 12,10. Printre personalităţile prezente la Criţ se numără istoricul Adrian Cioroianu, manager al Bibliotecii Naţionale a României, Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii, Liviu Jicman, managerul Institutului Cultural Român, ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble.

De la ora 13,00 este programată o paradă a costumelor populare săseşti şi maghiare, urmată, de la ora 13,15, de concertul fanfarei tradiţionale săseşti de juniori braşoveni. Vor urma apoi dansuri tradiţionale săseşti susţinute de Kulturwerk Bayern – Asociaţia Saşilor Transilvăneni din Germania.

Prelegerea despre însemnătatea vecinătăţilor la saşi în Criţ, susţinută de Ruxandra Hurezean, va avea loc de la ora 14,00, iar de la ora 14,30 va putea fi ascultată fanfara Original Karpaten-Express.

Ansamblul folcloric Buzavirag din Braşov va prezenta, începând cu ora 15,00, dansuri trandiţionale ceangăieşti din zona Crizbav, urmate, de la ora 15,30, de prelegerea despre influenţa saşilor asupra ceangăilor.

Între orele 14,00 – 18,00, la Biserica Fortificată din Criţ va fi prezentată expoziţie de artă, iar vizitatorii vor avea posibilitatea să participe la o serie de ateliere de cioplire în lemn, de pictură pe lemn, de ţesut şi brodat, de bricolat, de împletire a poveştilor din plante, şi vor avea posibilitatea să urmărească şi un film prezentat de Centrul Cultural Sibiu.

Ziua se va încheia cu activităţi la Dominic Boutique din Cloaşterf – concert de jazz susţinut de MC Acoustic, de la ora 17,15, şi seară de lectură alături de Ruxandra Hurezeanu, de la ora 18,00.

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Săptămâna Haferland se desfăşoară, până duminică, în zece localităţi din regiunea cunoscută istoric drept Ţara Ovăzului (Haferland) – Archita, Saschiz, Homorod, Rupea, Criţ, Roadeş, Meşendorf, Cloaşterf, Buneşti şi Viscri. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.