Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, multiplă prelevare de organe, de la un tânăr fără speranţă de viaţă

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc a avut loc, duminică dimineaţă, o multiplă prelevare de organe de la un bărbat în vârstă de 26 de ani, născut cu o boală congenitală cerebrală şi fără şansă de vindecare, iar gestul nobil al familiei sale oferă speranţă mai multor oameni bolnavi, informează unitatea medicală harghiteană.

„În noaptea spre 6.08.2023 în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc a avut loc o multiplă prelevare de organe. Un bărbat de 26 de ani, din Lunca de Sus, născut cu o boală congenitală cerebrală şi ajuns
într-o stare de sănătate fără şansă de vindecare, oferă acum – prin gestul nobil al familiei sale – speranţă pentru mai mulţi oameni bolnavi”, se precizează în informarea menţionată.

Echipa medicală a prelevat ficatul, rinichii şi cornee, care au ajuns deja la alte centre medicale pentru a fi folosite la vindecarea mai multor pacienţi, adaugă informarea SJU Miercurea-Ciuc.

„Acest gest altruist a familiei donorului a permis un act medical de mare importanţă, în urma căruia mai mulţi pacienţi vor primi şansă la vindecare”, a afirmat managerul SJU Miercurea-Ciuc, dr. Konrad Judit.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.