Două sectoare de autostradă din județul Brașov, construite de turci. Trebuie inaugurate peste 4 ani

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a semnat în 20 septembrie contractul de execuție pentru tronsonul IV al Autostrăzii A13 Sibiu – Făgăraș: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (16,26 km) și drum de legătură cu DN1 (5,6 km). Contractul a fost semnat cu Asocierea Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS – Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi AS, pentru suma de 1,19 miliarde de lei, fara TVA, termenul de finalizare este de 48 de luni (12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție).

Cu aceeași asociere a fost semnat, la jumătatea lunii august, contractul pentru pentru sectorul Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbata de Sus (DJ 105B). Valoarea contractului este de 1,77 miliarde de lei, fără TVA, iar termenul contractual este de 48 luni, din care 12 luni pentru proiectare și 36 luni pentru execuție.

Autostrada Sibiu-Făgăraș are o lungime totală de 68 km, iar traseul acesteia pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea municipiului Făgăraș. Trece adiacent de localitățile Turnu Roșu, Sebeșu de Jos, Racovița, Mârșa – Avrig, Porumbacu de Jos – Porumbacu de Sus, Sărata, Scoreiu, Carta, Arpașu de Jos, localități ce aparțin județului Sibiu și de localitățile Ucea de Jos – Ucea de Sus, Viștea de Jos – Viștea de Sus, Drăguș, Sâmbăta de Jos, Voila – Voivodeni, Dridif – Luța, Hurez, Municipiul Făgăraș și Ileni, din județul Brașov.

Sursa de finanțare este din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Transport.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.