Bătaie generală în centrul Făgărașului. Cum (nu)au gestionat forțele de ordine conflictul dintre elevi

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Piața Republicii din Făgăraș (în centrul orașului) a fost câmp de bătaie pentru mai mulți elevi, relatează cotidianul Bună Ziua Făgăraș. Intervenția forțelor de ordine a fost relativ tardivă și nu s-a finalizat cu o identificare a celor implicați sau alte măsuri.

Bătaia tinerilor a început într-un club de noapte din oraș, apoi adolescenții au ieșit afară pentru a-și continua disputa. Evenimentele s-au petrecut în jurul orei 1.30. Potrivit sursei amintite, forțele de ordine nu au luat toate măsurile pentru a-i opri pe tineri și, mai mult, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov au negat primirea unui apel prin numărul unic de urgență 112.

Participanții la scandal susțin că bătaia a început la un eveniment de strângere de fonduri pentru Balul bobocilor de la Colegiul Național Doamna Stanca, organizată de elevii din anii terminali într-un club situat lângă sediul Primăriei Făgăraș. La eveniment, au spus martorii, ar fi apărut și elevi ai Colegiului Național Radu Negru astfel că nu este exclus ca bătaia să fi fost începută de elevii celor două unități de învățământ.

Nervi descărcați pe mașina Poliției Locale Făgăraș

În primă fază a intervenit Poliția Locală Făgăraș, care a încercat să îi calmeze pe tineri, dar fără succes, munca forțelor de ordine fiind îngreunată și de faptul că în stradă erau în jur de 100 de persoane. Ba mai mult, unul dintre adolescenți a lovit intenționat și o mașină a Poliției Locale. Polițiștii locali au cerut sprijinul Poliției Române, care a trimis în zonă un echipaj. De asemenea, un martor a sunat la numărul unic de urgență 112.

Echipajul Poliției Române a ajuns la locul încăierării, a cerut informații, însă martorii spun că agenții nu au coborât din mașină. După ce au cules informațiile, polițiștii au plecat în altă misiune, chiar dacă, spun martorii, tinerii continuau să își împartă pumni.

„A fost un apel către Poliția Locală Făgăraș și, pentru că erau destul de mulți tineri, a fost direcționat un echipaj de la Poliția Română care a ajuns în zonă, el fiind la un alt apel (caz – n.r.). În momentul în care au mers și colegii, lucrurile erau deja oarecum temperate și nu s-a impus intervenția nici într-un fel în forță. A fost o intervenție bazată pe discuții asupra celor care se aflau adunați în fața unui club”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Daniel Zontea, pentru publicația amintită.

„Lucrurile erau oarecum sub control”

„Nu au cerut datele nimănui, nu au luat nicio declarație. Vi se pare normal? Mie nu. Ce siguranță, ce încredere?”, a mărturisit una dintre persoanele prezente la scandalul din centrul orașului”, a declarat unul dintre martori.

De cealaltă parte, referitor la legitimarea adolescenților implicați în altercație, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov a declarat:

„Nu am să vă dau astfel de date. Evident că s-au desfășurat toate activitățile polițienești care s-au impus (…) Lucrurile erau oarecum sub control și cei care erau deja în zonă cumva începuseră să-i disperseze”.

Pe de parte, reporterii publicației aminte susțin că au primit informații false în privința apelului la 112.

„N-am avut (apel prin numărul unic de urgență 112, n.r.). Nu, Poliția Română nu a avut înregistrat niciun apel la 112”, a mai declarat Daniel Zontea.

La incident nu a intervenit Jandarmeria Română, deși au fost implicați peste 100 de participanți.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.