Festivalul Massif, ținut în șah de Consiliul Local Brașov. Urmează o nouă rundă de negocieri

Consiliul Local Brașov a respins joi un proiect de hotărâre privind organizarea în anul 2024 a Festivalului Massif și a evenimentului „Festination”. Consilierii locali care nu au aprobat actul adițional ce urma să fie semnat cu organizatorii celor două evenimente au spus că este nevoie de discuții suplimentare, atât în ceea ce privește măsurile de protecție a mediului, cât și în ceea ce privește sumele ce urmează să fie achitate către Primăria Brașov.

În ceea ce privește protecția mediului, aleșii au amintit că nu vor să se mai repete situația de anul trecut, când municipalitatea brașoveană a fost amendată de Garda Națională de Mediu pentru tăierea unor arbori, dar și pentru faptul că în urma acestui festival, pajiștea pe care s-a desfășurat Massif degradată.

Referitor la sumele ce ar urma să fie plătite de organizatori către Primăria Brașov, aleșii locali care au respins actul adițional spun că acestea ar urma să fie mai mici decât cele de anul trecut.

Conform proiectului actului adițional ce a fost supus aprobării Consiliului Local Brașov, Festivalul Massif ar urma să se desfășoare în perioada 14-17 martie 2024 iar Festination în perioada ianuarie – aprilie. Pentru cele două evenimente, organizatorii ar urma să depună cereri de ocupare a domeniului public pentru Platoul Ruia, Centrul de Agrement și parcarea mare din Poiana Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.