Adrian Veştea, în prag de an electoral pentru Parlamentul European: „Pentru dezvoltarea Aeroportului Braşov-Ghimbav, Adina Vălean ne-a sfătuit să ne orientăm către finanţări de mobilitate duală civil-militară”

Foto: Arhiva

Dezvoltarea Aeroportului Braşov a fost, marţi, tema unei discuţii între ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea şi comisarul european pentru Transport, Adina Vălean. În prag de an electoral pentru alegeri la Parlamentul European, comisarul european a recomandat orientarea către finanţări pentru mobilitate duală civil-militară, cu obiectivul de a include aeroportul în reţeaua europeană de transport TEN-T.

”Astăzi, am participat la o întâlnire în format hibrid Bruxelles-Bucureşti, cu doamna Adina Vălean, Comisar European pentru Transport, europarlamentarul Sigfried Mureşan şi Directorul Aeroportului Braşov-Ghimbav, Alexandru Anghel. Ne-am concentrat pe găsirea sprijinului şi oportunităţilor de finanţare pentru dezvoltarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG). Comisarul Adina Vălean ne-a sfătuit să ne orientăm către finanţări pentru mobilitate duală civil-militară prin programul CEF (Connecting Europe Facility), cu obiectivul de a include aeroportul în reţeaua europeană de transport TEN-T”, anunţă, marţi seară, ministrul Adrian Veştea.

Acesta anunţă că a prezentat progresele recente ale Aeroportului Braşov-Ghimbav, în special extinderea platformei de parcare aeronave având în vedere colaborarea cu baza NATO de la Cincu.

”Sigfried Mureşan a confirmat că în Parlamentul European se discută despre alocarea de fonduri pentru mobilitate, iar Directorul Aeroportului a subliniat importanţa extinderii platformei de parcare aeronave şi colaborarea cu autorităţile locale. Am încredere că vom obţine sprijinul necesar pentru a transforma Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav într-un hub regional de conectivitate europeană”, a mai afirmat Adrian Veştea.

Tema finanţărilor europene pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav revine în prim-plan, în prag de an electoral pentru alegeri la Parlamentul European. În mod similar, Siegfried Mureşan a discutat această temă şi în pragul precedentelor alegeri. În final, aeroportul de la Braşov a fost construit cu fonduri de la bugetul local, din credite şi bugetul de la stat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.